Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szex helyett kifosztották a magatehetetlen férfit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. szeptember 28. 13:00
Szex helyett kifosztották a magatehetetlen férfit
A sértettől 80 ezer forintot loptak el

A Békéscsabai Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 29 éves sarkadi nővel szemben, aki június végén szexet ígért, de végül kifosztott egy részeg kétegyházi férfit Békéscsabán – tájékoztatta lapunkat a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

 

Fotó: Gyulai Hírlap

A vádirati tényállás szerint a sértett június 30-án Békéscsabán tartózkodott, és – mivel nagyobb összegű készpénzzel rendelkezett – elhatározta, hogy szórakozni megy. Felhívta a vádlottat, aki anyagi ellenszolgáltatás fejében korábban is nyújtott neki szexuális szolgáltatást.

A sértett taxival Sarkadra ment a nőért, majd együtt Békéscsabára indultak. Az út során a férfi kérésére a taxi több alkalommal megállt italmérő helyeknél, ahol a sértett szeszes italt fogyasztott. A férfi és a nő Békéscsabán, egy panzióban kivett egy szobát. A szexuális szolgáltatásért a sértett előre átadott a vádlottnak 13 ezer forintot, azonban annyira ittas volt, hogy az aktus megkezdésekor elaludt.

A vádlott, látva a sértett állapotát, elhatározta, hogy bosszút áll a sértetten, mivel az számos alkalommal megalázóan bánt vele. A vádlott a magatehetetlen sértettől elvette a pénztárcáját, az abban lévő 80 ezer forint készpénzzel, a személyes iratokkal és a bankkártyákkal együtt, majd a szoba ajtaját kívülről kulcsra zárta, és gyalog elindult haza. Útközben a kulcsot egy bozótosba, a pénztárcát az iratokkal és a bankkártyákkal együtt az Élővíz-csatornába dobta.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a nőt kifosztás bűntettével, személyi szabadság megsértésének bűntettével, négy rendbeli közokirattal való visszaélés vétségével, valamint két rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés vétségével vádolja. Az irányadó halmazati büntetési tételkeret 1 évtől 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés.

A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság 80 ezer forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült csaknem 70 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)