Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mi lenne, ha nem gyógyszerekkel próbálnék segíteni az embereken, hanem Isten igéjével?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. augusztus 06. 12:30
Mi lenne, ha nem gyógyszerekkel próbálnék segíteni az embereken, hanem Isten igéjével?
Fiatal lelkészházaspár indította el pályáját Gyulán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap fiatal lelkészházaspár kezdte meg szolgálatát a fürdővárosi evangélikus gyülekezetben. Pápai Attilát és Pápai-Tóth Orsolyát együtt helyezte Gyulára Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. Vasárnap, hivatalos szolgálatuk első napján beszélgettünk velük.

____Eredeti-alap__2_.jpg

Pápai Attila és Pápai-Tóth Orsolya Gyulán KEZDTE MEG SZOLGÁLATÁT 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az augusztus 6-án 10 órakor kezdődő istentisztelet után a gyülekezeti teremben szeretetvendégséget tartottak, ahol személyesen is meg lehetett ismerkedni a fürdőváros új evangélikus lelkészeivel. Pápai-Tóth Orsolya lapunknak elárulta, hogyan vezetett a pályájuk a lelkészi hivatás felé.

– Édesanyám és nagymamám hitben neveltek, szívesen vettem részt a szeretetvendégségek előkészítésében és az énekkarokon. Idővel egyre több részét megtapasztaltam a gyülekezeti életnek. Egy ideig pszichológus vagy pszichiáter szerettem volna lenni, ám később arra gondoltam, mi lenne, ha nem gyógyszerekkel próbálnék segíteni az embereken, hanem Isten igéjével. Jelentkeztem a teológiára, majd kaptam egy biztató igét, mely biztosított arról, hogy jó felé indultam el – emelte ki a fiatal lelkésznő.

Párja, Pápai Attila hozzátette: kisgyermek kora óta járt hittanra, melynek légköre megtetszett neki. Evangélikus gimnáziumba járt, ahol nagyszerű lelkészek vették körül, akik kiváló irányt mutattak abban, milyen hivatást válasszon.

Arra a kérdésre, hogy aktuálisan mi a legfontosabb missziója és üzenete hivatásuknak, a páros kihangsúlyozta: leginkább azt szeretnék közvetíteni, hogy Isten nem egy büntető, ítélkező Isten, akitől félni kell, hanem egy megbocsátó és szerető része az emberek életének.

Hozzátették azt is, hogy mindenképpen szeretnék megmutatni azt, hogy mennyire fontos közösségben megtapasztani Isten jelenlétét, és természetes módon megszólítani az embereket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)