Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az evangélikus és a református templomokban is szüneteltetik a nyilvános istentiszteleteket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI/GYH • HÍREK • 2021. március 05. 16:25
Az evangélikus és a református templomokban is szüneteltetik a nyilvános istentiszteleteket
Mutatjuk a részleteket

Hétfőtől szüneteltetik a nyilvános istentiszteleteket és a gyülekezeti alkalmakat a református templomokban, és a nyilvános istentiszteletek szüneteltetését javasolja a gyülekezeteknek a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) püspöki tanácsa is – közölte pénteken az MTI.

A Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökségi tanácsa arról döntött, hogy március 8. és 26. között minden személyes jelenléttel járó istentisztelet, gyülekezeti alkalom és összejövetel szünetel.

A zsinat elnökségi tanácsa azt javasolja a gyülekezeteknek, hogy digitális eszközök segítségével tartsanak istentiszteleteket és gyülekezeti alkalmakat.

Hozzátették: arra kérnek minden lelkipásztort és presbitériumot, hogy „ebben a rendkívüli helyzetben is találjanak módot a bajba jutottak, betegek és magányosok lelki támogatására, és nyújtsanak segítséget az erre rászorulóknak”.

A nagyheti és húsvéti istentiszteletek rendjéről március 26-án dönt az egyház vezetése.

Fabiny Tamás, az MEE elnök-püspöke, Kondor Péter és Szemerei János püspökök az MTI-hez eljuttatott közös levelükben azt írták: a jelenlegi súlyos járványügyi helyzetben azt javasolják a gyülekezeteknek, hogy virágvasárnapig ne tartsanak személyes jelenléttel istentiszteletet, sem hétközi gyülekezeti alkalmat.

Az ajánlás hétfőn lép érvénybe, a püspöki tanács fokozott elővigyázatosságra kéri azokat a gyülekezeteket, ahol most vasárnap még megtartják az istentiszteleteket.
    

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)