Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Többletforrást biztosít az önkormányzat a „Lila” iskola tornatermének felújítására

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. július 11. 15:30
Többletforrást biztosít az önkormányzat a „Lila” iskola tornatermének felújítására
A képviselő-testület rendkívüli ülésen tárgyalt a témáról

Rendkívüli ülést tartoptt a képviselő-testület július 11-én a városháza ovális termében. Az egyetlen napirendi pont az 5. számú általános iskola és sportiskola tornatermének felújításáról szólt, a munkálatokhoz kellő többletforrásokat kellett biztosításítania a képviselőknek.

A gyulai képviselő-testület július 11-i rendkívüli ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A testületi ülés előtt a gazdasági bizottság tárgyalta ugyanezt a napirendi pontot – kezdte Kónya István (Fidesz) alpolgármester. A bizottság öt egyhangú igen szavazattal támogatta az előterjesztést.

A tornaterem felújításához szükséges pályázatot tavaly novemberben nyújtotta be az önkormányzat a Magyar Kézilabda Szövetség számára. A pályázatban meg kellett határozni az önerő mértékét, amely a beruházási költség 30%-át jelentette, de akkor még nem lehetett tudni, hogy az összeg, amelyet a MKSZ által kijelölt tervezők meghatároztak a helyszíni bejárást követően, nem lesz elegendő.

Az alpolgármester kifejtette, hogy valószínűleg hasonló helyzetre kell számítani a TOP-os pályázatok esetében, és a továbbiakban is elképzelhető, hogy pluszönerőt kell biztosítani egy-egy beruházáshoz. A tornaterem esetében ez 5,7 millió forintot jelent, melyet a tartalékkeret terhére kell biztosítani. A teljes beruházás költsége több mint 61 millió forint, amely jóval több, mint amit előzetesen kalkuláltak, de még így is ez volt a legolcsóbb ajánlati ár.

Bod Tamás (Együtt, MSZP) két kérdést is feltett a témával kapcsolatban: egyrészt kíváncsi volt arra, hogy mi okozhatta a drágulást, és arra is, hogy az MKSZ-t nem zavarja-e, hogy a tornaterem kézilabdapályája nem szabványos. Kónya István válaszából kiderült, hogy nem, hiszen elsősorban a mindennapi testnevelés miatt nyújtották be a pályázatot a felújításra, nem pedig azért, hogy hivatalos mérkőzéseket bonyolítsanak le ott. A drágulást többek között a közelmúltban fellépő építőanyag-árnövekedés okozta. Kiderült az is, hogy egyelőre nem ismert a kivitelező.

A képviselő-testület végül egyhangúlag, kilenc igen szavazattal bólintott rá a többletforrás biztosítására.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)