Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Horváth-tőr az élre tört

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. március 13. 13:15
A Horváth-tőr az élre tört
A gyulai Horváth Soma bajnoki éllovasként utazhat a válogatott edzőtáborába

A budapesti Törekvés SE vívócsarnoka adott otthont a Fülöp Mihály Serdülő Tőrversenynek március 11. és 12. között. A csoportkörök során a magyar versenyzők mellett svéd és horvát ellenfele is volt a fürdővárosi tőrözőnek. 

____Eredeti-IMG_20170312_135640.jpg

Horváth Soma a dobogó legfelső fokán

Fotó: Szilágyi Attila

A gyulai „tőrspecialista” éllovasként léphetett pástra a versenyen, ám a két csoportforduló eredményei nem sok okot adtak a bizakodásra. Soma mentálisan nem volt felkészülve a versenyre, de a csoportot így is a harmadik helyen zárta összetettben.

Viszonylag korán, már a legjobb négy közé jutásért összekerült nagy riválisával, a kunszentmiklósi Szemes Gergővel. A verseny ezen periódusában az egyébként sem nagy lelkesedése szinte teljesen elpárolgott. Ekkor edzője, Radnai Reinhardt tanácsait megfogadva fényes győzelmet aratott a plovdivi Eb-t is megjárt Szemes felett.

A hatalmas csatát követően az elődöntőn könnyen átverekedte magát, azonban a döntőben ismét komoly kihívás állta útját. Az asszó pikantériáját az adta, hogy a csoportforduló egyetlen vereségét Makk Domonkostól szenvedte el. A fürdővárosi tőrforgató azonban ezen a mérkőzésen jócskán törlesztett ellenfelének. A két vívó 7:7-ig fej-fej mellett menetelt, ám ekkor a fürdővárosi versenyzőnek sikerült váltania, és 15:8-ig abba sem hagyta a tusok szúrását. A sikeres pengeváltással Soma maga mögé utasította a mezőnyt, és győzelmével bebetonozta a serdülő ranglistán elfoglalt első helyét.

Az ifjú tőrzseni a következő hétvégén a Sport XXI. elnevezésű tőrkeret háromnapos edzőtáborában készül a további sikerek megvívására.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)