Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 263 ezer forintot mozogtak össze a koraszülöttmentőre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterHÍREK • 2017. március 12. 08:11
263 ezer forintot mozogtak össze a koraszülöttmentőre
Dóczi Zita egy maratoni órájának teljes bevételét ajánlotta fel a koraszülött-mentőautóra

Újabb állomásához érkezett a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány koraszülött-mentőautóra gyűjtő akciója március 11-én. Ezúttal a gyulai Vigadó jelentette a megállót, ahol a Zita Dance Fitness csapata táncolt és sportolt, hogy a belépők árát mind átadhassák dr. Abludrahman Abdulrab Mohamed számára.

____Eredeti-alap.jpg

Köszönjük szépen!

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az eseményen szép számmal összegyűltek a sportolni és adakozni vágyó helyiek. Dóczi Zita, a kezdeményezés ötletgazdája lapunknak hangsúlyozta: habár a fitness óra ezúttal maratoni, mindenkit szeretettel vártak, azokat is, akik nem sportemberek, és néha megpihennek majd tánc közben.

– A vendégek életkora széles skálán mozog, a legidősebb 67, a legfiatalabb vendégem 8 éves. Mindketten rendszeresen részt vesznek az órákon, sőt van egy hallássérült vendégem is, aki nagyon ügyesen tudja követni a koreográfiákat. Ők igazán példák arra, hogy a tánc mindenkinek szól – részletezte a szervező.

– Az órák bő 60 percesek, de mivel végig táncolunk, az idő hirtelen repül, a fáradtságot sem úgy éli meg az ember, mint más edzésen. Ennek ellenére, mivel kardiomozgásról van szó, 800–1000 kalória elégetésével lehet számolni. Az óra menete a megszokott lesz: 10 perces bemelegítéssel kezdünk latin zenékre, majd Enrique Inglesias és Ricky Martin slágerei után egyszerű koreográfiák következnek, végül egy kis erősítés, hasizom és nyújtás.

 

____Eredeti-IMG_3086.JPG

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed és dóczi zita a vigadóban

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A szervező hangsúlyozta, hogy vendégei figyelmét is felhívta arra, hogy a jótékonysági táncmaratonra mindenképp hozzanak magukkal bőségesen folyadékot, törölközőt és akár szőlőcukrot is.

– A koreográfiák ezen a napon úgy vannak összeállítva, hogy te magad tudod eldönteni, hogy mennyire akarod keményen nyomni azokat. Lehet táncosra venni, ha a szórakozás a cél, de el lehet úgy is táncolni azokat, hogy a mozdulatok hatékonyságára odafigyeljünk. Így természetesen valamivel fárasztóbb lesz az edzés – emelte ki a szervező.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a gyűjtést kezdeményező alapítvány képviselője sem hiányozhatott az eseményről, aki köszönetét fejezte ki az adományért, és hozzátette: a kis és nagy hozzájárulásoknak egyaránt örülnek, hiszen azokból kerekedett ekkorára a már több mint 22 milliósra nőtt támogatás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)