Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Üzembe helyezték az adományokból megvásárolt koraszülött-mentőautót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. február 27. 17:10
Üzembe helyezték az adományokból megvásárolt koraszülött-mentőautót
A működtetésről négyoldalú megállapodás született

Abdulrahman Abdulrab MohamedBecsei László, Csató Gábor és Pintér Sándor 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Ünnepélyes keretek között jelentették be február 27-én, hogy a következő hetekben üzembe helyezik a nemrégiben adományokból megvásárolt koraszülött-mentőautót.
 
A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban tartott eseményen négyoldalú megállapodást írtak alá. Ennek értelmében a mentőautó üzemeltetője a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány lesz, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a személyi feltételek biztosításában és a szakmai felügyeletben segít, a Békés Megyei Központi Kórház pedig a garázst és az orvosállományt biztosítja a működéshez. 
 
Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója kiemelte: a korai időszakban elszenvedett károsodások az egész életre kihathatnak, ezért különösen fontos az újonnan beszerzett autó működtetése. Hozzátette: a mentőautóban korszerű eszközök segítik az orvosok munkáját.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kovács József országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a menőautó használatba vételéig hosszú út vezetett. Elmondta: a koraszülöttmentés során az időfaktornak nagy szerepe van, ennek lerövidítésében segítheti a helyi szakembereket az új mentőautó. 
 
Rákóczi Attila, a  Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a mentőautó üzembe helyezése nem „műszaki kérdés”, hanem egy olyan esemény, amely megmutatta, hogy kitartással, összefogással azt is el lehet érni, amiben sokan kételkednek. 
 
– Ha egy közösség tenni akar valamiért, akkor azt hosszas idő- és energiabefektetéssel el is tudja érni. Tudjuk mindannyian, hogy a legfontosabb érték a gyermek, különösen, ha segítségre van szüksége – emelte ki a főigazgató. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Becsei László, a Békés megyei Központ Kórház főigazgató főorvosa hangsúlyozta: köszönet illeti a szervezők mellett valamennyi adakozót és minden résztvevőt, akik segítették a cél megvalósulását.
 
Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke gratulációját fejezte ki a helyieknek, majd hozzátette: kitartó munka kellett ahhoz, hogy a szervezők az autó több mint 40 millió forintos árát összegyűjtsék. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Abdulrahman Abdulrab Mohamed az ötletgazda Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány nevében azt hangsúlyozta, hogy a munkájuk nem ért véget, hiszen a mentőautó működtetése is az ő feladatuk, amihez további adományok szükségesek. 
 
Az esemény a négyoldalú megállapodás aláírásával és a már felszerelt mentőautó bemutatásával zárult. 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)