Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepélyes keretek között adják át szeptember 30-án a koraszülött-mentőautót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. szeptember 06. 14:49
Ünnepélyes keretek között adják át szeptember 30-án a koraszülött-mentőautót
Alt Norbert: a mentőautó mindnyájunk büszkesége lesz

A névtelen adakozókat is szeretettel várják a koraszülött-mentőautó ünnepélyes átadására szeptember 30-án a gyulai várkertbe. Az esemény részleteiről sajtótájékoztatón számolt be szeptember 6-án Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Fodor Zsuzsanna alapítványi tag.

Alt Norbertdr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed és dr. Fodor Zsuzsanna

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A páratlan összefogást ünnepli meg Gyula városa

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány megrendelte, illetve kiválasztotta azt a kivitelező céget, amely a mentőautót legyártja és leszállítja Gyulára. Az erre vonatkozó szerződéseket két hónapja írták alá az Almásy-kastélyban. Ekkor azt is megbeszélték, hogy a jármű szeptember 30-ig megérkezik Békés megyébe.

Alt Norbert alpolgármester ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón kijelentette: lassan a finisbe érnek. Mivel az elmúlt egy év alatt az alapítvány kuratóriumi tagjainak munkája annyira intenzív volt, hogy a város és a megye szinte összes önkormányzati, gazdasági, társadalmi és civil szereplőit megérintette, eredményességüket egy nagyobb esemény keretében fogja megünnepelni a Gyula városa.

A szeptember 30-i rendezvényre mindazokat meghívják, akik segítették a mozgalmat. Azokat a megyebeli, gyulai családokat is, akik érintettek abban, hogy a mentőautó ideérjen és sikeresen működjön.

Az alpolgármester aláhúzta: az alapítvány kuratóriumi tagjai szinte minden fórumon megköszönték már a támogatást, amely nem volt kevés, hisz ahhoz, hogy egy évnél is rövidebb idő alatt közel 40 millió forint összegyűljön, páratlan összefogásra volt szükség.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A mentőautó mindnyájunk büszkesége lesz

Az átadásig már csak néhány kérdést kell tisztázni. A legfontosabb ezek közül a mentőautó jövőbeli működtetése és használata, mondta Alt Norbert. Erről az egyeztetések már folynak az érintett szervezetekkel, egészségügyi szereplőkkel.

– A mentőautó mindnyájunk büszkesége lesz, ezért mindenkit meginvitálnék erre a nagy, közös rendezvényre. Ezen a napon ugyanis valóban lesz mit ünnepelnünk. Az akció megmutatta, hogy az emberek, a különböző társadalmi szereplők és szervezetek igenis megszólíthatók, ha értelmes ügyről van szó, és ha a rendszer átlátható. Már induláskor leszögeztük, hogy a pénzalapból egyetlen összegkivétel lesz, éspedig a mentőautó megvásárlásakor. Az alapítvány tartotta is magát ehhez. Úgy gondolom, a felmutatott szakmai és az egyéni hitelesség hozzájárult ahhoz, hogy a mozgalom sikerrel záródjon – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

Hatszáz szeletes torta és tűzijáték jár a segítőknek

A szeptember 30-i programokról dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed beszélt. Úgy fogalmazott, elsősorban a gyermekeket célozták meg, de a felnőttek sem fognak kimaradni a szórakozásból. Az ünnepség 14 órakor kezdődik családi programokkal, zenés műsorokkal, a legkisebbek örömére pedig ugrálóvár is lesz. A köszöntők délután hangzanak el, 17 órakor pedig átadják a mentőautót. Ekkor vágják majd fel és osztják szét az erre az alkalomra rendelt 600 szeletes tortát, úgy, hogy mindenkinek jusson belőle. A tervek szerint 18 órától a Pernahajder Campbell fog zenélni a vár előtt, 19 órakor pedig elstartol a tűzijáték. Az időpontokról a Gyulai Hírlap részletesen is tájékoztatni fogja olvasóit. Eső esetén a rendezvényt az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartják meg.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Folytatódik a gyűjtés és a beszerzés

A projekt azonban ezzel nem zárul le, hisz három szakaszban képzelték el és dolgozták ki, nyomatékosította az alapítvány elnöke. A következőkben még be kell szerezniük a műszereket és pályára kell állítaniuk az autó működtetését.

Emellett továbbra is várják a pénzbeli felajánlásokat. A gyulai főorvos beszámolt arról, hogy a múlt hét végén 25 hazai cukrász ajánlott fel számukra csaknem 1 millió forintot, egy 25 szeletes torta teljes bevételét. Felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptember 30-án délelőtt Gyopárosfürdőn is lesz egy futás a koraszülött mentőautóért, aki szeretne, csatlakozhat.

Dr. Fodor Zsuzsanna kuratóriumi tagként kijelentette, néhány multinacionális céget még nem látogattak meg, de megteszik a közeljövőben, és az országgyűlési képviselőket is fel fogják keresni. Ajánlólevelet már küldtek, így abban reménykednek, hogy egy nagyobb összeggel járulnak majd hozzá a kezdeményezéshez.

– Olyan adakozónk is van, aki évente futást szervez, ennek bevételét pedig mindig az alapítványhoz irányítja. Lehet, hogy ez példa lesz mások számára – hangsúlyozta dr. Fodor Zsuzsanna.

Alt Norbert a névtelen adakozóknak üzeni, jöjjenek el a rendezvényre, hisz őket is várják. Mindenkit, aki valamilyen formában támogatta a nemes kezdeményezést.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)