Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fotóztass a koraszülöttmentőért!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. január 09. 15:20
Fotóztass a koraszülöttmentőért!
Bátkai Gábor fényképész négy fotósorozatának bevételét ajánlotta fel a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak
Mintegy 15 millió forintnál jár az a jótékonysági akció, amely a gyulai orvos, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed szervezésében zajlik már hónapok óta a fürdővárosban. Magánszemélyek mellett kisebb és nagyobb helyi vállalkozások járultak hozzá a koraszülött-mentőautó megvásárlásához. Hozzájuk ezekben a napokban egy helyi fényképész is csatlakozott.
____Eredeti-koraszulottmento.JPG

Képünk illusztráció 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A fotográfus, Bátkai Gábor a Facebook Gyulai csevegőjében osztotta meg ötletét a helyiekkel: „vannak az életben olyan pillanatok, amikor érdemes hozzájárulni valamihez, ami a közjó érdekét szolgálja. A napokban pattant ki a fejemből egy lehetőség, melyet megvalósítva segíthetnénk a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak. Abdulrahman Mohamed doktor neve bizonyára sok ember számára ismerős, többek között ő az elnöke a már említett alapítványnak is. Felvettem vele a kapcsolatot, és áldását adta erre a kis programra, melyet indítani készülök. A terv a következő: szeretnék műtermi fotósorozatot meghirdetni 4 főnek, 25 000 Ft-os részvételi díjjal, az így befolyt összeget pedig továbbítanánk az alapítvány részére. 4 fő esetén az összeg 100 000 forint, ami már jelentős támogatás lenne a csöppségek számára”.

Az ötletgazda lapunknak motivációját is elárulta, és kifejtette: párja is koraszülöttként jött a világra, így kifejezetten érintettnek érezte magát a témában.

– A munkámból kifolyólag volt szerencsém egy olyan lehetőséget meghirdetni, ahol nem csupán adakozás történik, hanem az adakozók kapnak is valamit a támogatásukért cserébe. Úgy gondolom, ebben az esetben ráadásul egy olyan felszerelés megszerzése a cél, mely egy egész közösség érdekét szolgálja. A gyermekvállalás biztonságát nagymértékben befolyásolja az Abdulrahman doktor által kitűzött cél. A kezdeményezésem célja egyben a támogatási módszer megújítása is, szeretnék rámutatni arra, hogy nem feltétlenül kell egy vállalkozónak a tárcájába nyúlni, konstruktív megoldással az ember meg tudja lökni ezt a lassú fogaskereket – részletezte a fotográfus.

A fényképész hozzátette: bárkit szívesen lefotóz, fiatalokat, idősebbeket, hölgyeket, urakat és akár családokat is. Mivel a témák nem pályázati célra készülnek, így a fotózás tárgya sem kötött, az ötletgazda legfőbb célja a támogatás megvalósítása.

Aki tehát szívesen támogatná az alapítványt ilyen módon, Bátkai Gábor közösségi oldalán jelentkezhet március közepéig. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)