Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A héten felkapcsolják az ünnepi díszkivilágítást Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Súr EnikőHÍREK • 2016. november 23. 09:15
A héten felkapcsolják az ünnepi díszkivilágítást Gyulán
A karácsonyi fények idén 2,5 millió forintba kerülnek a gyulai önkormányzatnak
____Eredeti-netre_alap_2.jpg

A Szentháromság-kápolna díszkivilágítását teljes egészében le kellett cserélni

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Hamarosan ünnepi fénybe borul Gyula: a fürdőváros legfrekventáltabb tereire és utcáira kétezer méternyi LED-es füzért, 21 fényfüggönyt és 76 oszlopdíszt helyeznek ki a napokban.

Oláh János, a mérnöki osztály munkatársa megkeresésünkre elmondta: a karácsonyi díszkivilágítás felszerelése két hetet vesz igénybe, a munkálatokkal megbízott vállalkozó advent első vasárnapja előtt, november 24-én fejezi be az égősorok és a díszelemek kihelyezését.

Mint megtudtuk, a Vértanúk útján, a Kossuth téren, illetve a Városház, a Hétvezér, a Megyeház és a Várkert utcákban díszítőmotívumok kerülnek ki a kandeláberekre. Ugyancsak LED-es kivilágítást kap a Szentháromság-kápolna, a Petőfi tér díszkútja és a városháza homlokzata, továbbá fényfüzérrel díszítik a belvárosi katolikus templom előtti fákat és a Harruckern téren felállított örökzöldet.

Oláh János kitért rá, hogy idén 635 méternyi fénykábelt kellett felújítani, a Kossuth téri kápolna világítását például teljes egészében le kellett cserélni. A karbantartási munkálatok és a fényelemek kihelyezése mintegy 2,5 millió forintba kerül a gyulai önkormányzatnak.

A szakember kérdésünkre kiemelte: az energiatakarékos LED-világítás nem emeli meg számottevően a városi közvilágítás költségeit. Érdeklődésünkre azt is elmondta: a tervek szerint jövőre még több gyulai utcát és teret öltöztetnek karácsonyi fényekbe. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)