Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Korlátozzák a vár díszkivilágítását

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. november 03. 17:10
Korlátozzák a vár díszkivilágítását
Minden egyéb díszkivilágítást lekapcsolnak a városban, legalább jövő nyárig

Az energiaárak emelkedése miatt takarékossági intézkedésekre kényszerül a gyulai városvezetés is – közölte hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, a város díszkivilágítása jelentős költség, havonta 2,2 millió forint, jövőre pedig ennél is magasabb lesz az összeg, ezért ennek megtakarítása érdekében két döntést hoztak.

A gyulai vár díszkivilágítását korlátozzák, napnyugtától éjfélig fog működni, utána lekapcsolják. Minden más díszkivilágítást – szobrok, hidak, épületek – lekapcsolnak a városban, egészen a következő turisztikai főszezon kezdetéig, azaz 2023. június 15-ig. Előtte fognak döntést hozni a szüneteltetés esetleges folytatásáról, akkor már látni fogják az energiaárakat és az önkormányzat pénzügyi mozgásterét.

Utóbbi döntést 29 helyszínen összesen 354 fényforrást érint, amelyeket egyenként kell leválasztani a közvilágítási rendszerről, a munka a mai napon indult, körülbelül két hétig fog tartani. A szüneteltetés időtartama alatt az elromlott, hibás lámpákat, reflektorokat, kábeleket megjavíttatják, korszerű eszközökre cserélik.

Görgényi Ernő azt is leírta, hogy jelenleg egy kábelhiba miatt nem üzemel a vár Csónakázó-tó felőli homlokzata felől a világítás, ezt a jövő héten kijavítják.

A városvezető lapunk kérdésére hozzátette: arra készülnek, hogy a város karácsonyi díszkivilágítását felszerelik és az advent első vasárnapjától vízkeresztig üzemelni is fog.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)