Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bárki a Tour de France-on érezheti magát az idei Európai Mobilitási Héten

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. szeptember 09. 14:00
Bárki a Tour de France-on érezheti magát az idei Európai Mobilitási Héten
Gyulán szeptember 16-a és 22-e között rendezik meg az eseményt
Nyolcadik alkalommal indul Európai Mobilitási Hét Gyulán szeptember 16-a és 22-e között. A négynapos esemény programjairól a városháza ovális termében tartott sajtótájékoztatót Kónya István alpolgármester és az rendezvényhez csatlakozó szervezetek és intézmények képviselői: dr. Regősné Szabó Irma, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője, Kertes Gabriella, a Gyulai Implom József Általános Iskola intézményvezetője és Mészáros Zoltán, a Körös-Bike Kerékpáros Egyesület elnöke, valamint Molnár István hétszeres magyar bajnok kerékpáros is.

 

____Eredeti-alap__2_.jpg

Képünkön (balról jobbra): Kónya István, dr. Regősné Szabó Irma, Kertes Gabriella, Mészáros Zoltán és Molnár István

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az alpolgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy 2002 szeptembere óta az Európai Unió majd minden országa megtartja ezt az eseményt, amihez tavaly Magyarországon 182 település csatlakozott, és mindezzel az országok versenyében a harmadik helyet értük el.

– Ez a második olyan év, amikor egész hetes programmal készülünk, főként a városi közlekedést támogató programelemekkel, amikbe szeretnénk bevonni az összes korosztályt. Szeretnénk továbbá azt is elérni, hogy az Autómentes Napon minél többen oldanák meg kerékpárral a napi közlekedésüket – tette hozzá Kónya István.

Dr. Regősné Szabó Irma kiemelte: az Egészségügyi Alapellátási Intézmény úgy kapcsolódik be az egyhetes programba, hogy szeptember 20-án egészségnapot tartanak az Implom József általános iskolában, amelynek része lesz egy balesetszimuláció is, műszaki mentéssel, újraélesztéssel, rendőrségi közreműködéssel. Mindezek mellett egészségügyi versenyt is rendeznek majd az általános iskolások között.

Kertes Gabriella elárulta, hogy a Gyulai Implom József Általános Iskola örömmel ad majd otthon az esemény versenyeinek, és saját rendezvénnyel is csatlakoznak a városi programhoz. Szeptember 20-án indul az Implom-túra, amin a felsősök kerékpárral, az alsósok gyalogosan vesznek részt. Mint megtudtuk: a program részeként az iskolában emlékfát is ültetnek majd Implom József tiszteletére.

Az eseményre egy olyan szimulátor is elkészült, aminek köszönhetően bárki a Tour de France-on érezheti magát, tudtuk meg Mészáros Zoltántól, aki hozzátette: az eszközt akár a kisebbek is kipróbálhatják majd a rendezvényen.  

Mint megtudtuk: a program pénteken kezdődik egy Kossuth téri megnyitóval, amit látványfelvonulás és a gyermekek számára lufihajtogatás követ majd. Szombaton kerékpártúrára várják az érdeklődőket, majd másnap a helyi piacon népszerűsítik a közelgő Autómentes Napot. Hétfőn 9 órától az Implom József Általános Iskola udvarán tartanak közlekedésbiztonsági vetélkedőt, majd kedden ugyanott faültetéssel folytatják a programot a délelőtti órákban. Később baleset-szimulációs programon vehetnek részt az arra kíváncsiak, majd délután 17:30-kor futással zárják a napot az implomos résztvevők.

Szeptember 21-én, szerdán kenus vízi vetélkedővel indul a nap 9 órakor, az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszán, majd másnap rendezik meg az Autómentes Napot, amire kerékpáros bemutatókkal, interaktív gyermekműsorral, kutyás ügyességi bemutatóval és versenykerékpáros szimulátor bemutatóval készülnek a szervezők. 

Összes cikk - lent (max 996px)

iconANplakat.pdf (607 KByte)

+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)