Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kilencdanos mester vezetésével tartanak edzőtábort a karatésok Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. július 14. 23:30
Kilencdanos mester vezetésével tartanak edzőtábort a karatésok Gyulán
Sensei Sáfár László második otthonaként tekint a fürdővárosra
Gyulán tartják a A.J.K.A. Shotokan Karate-Do Szövetség magyarországi szervezetének hagyományos országos edzőtáborát, melynek első napjára voltak hivatalosak a sajtó képviselői július 14-én. A Gyulai Karate Egyesület által rendezett szemináriumnak az Erkel Ferenc gimnázium tornaterme ad otthont.
____Eredeti-alap.jpg

Sensei Sáfár László Gyulán tartott edzést 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

A háromnapos edzőtábort a kilencdanos sensei Sáfár László vezeti, aki már 60 éve van jelen a sportágban. Az edzést megtisztelte jelenlétével dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára is, aki maga is felöltötte karateruháját. Természetesen a karatékák között megtalálhattuk dr. Görgényi Ernőt, Gyula város polgármesterét is.

A hagyományosnak mondható rendezvényt minden évben július 16-a környékén rendezik meg, amikor sensei Sáfár László születésnapja van, így a résztvevők is felköszönthetik a nagymestert – tudtuk meg Torma Györgytől, a Gyulai Karate Egyesület elnökétől.

Az edzéseket, ahogy a sensei fogalmaz, másfél óra rend és fegyelem jellemzi. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az hogy, a dr. Palkovics Lászlóval folytatott beszélgetés kellős közepén felhangzott az edzést megkezdő vezényszó, így az államtitkár azonnal be is állt a sorba.

– Az edzésekről és az edzések vezetőitől a munkámba és a magánéletembe a fegyelmet, a tiszteletet és az alázatot viszem magammal –válaszolta kérdésünkre dr. Palkovics László.

A tábor ideje alatt mindennap edzenek a sportolók, pénteken és szombaton két alkalommal is. A csapat igencsak vegyes, a sok fiatal mellett a fekete öves mesterek is eljöttek az ország több egyesületéből. Szinte minden övfokozat képviseltette magát, hiszen a sensei szerint mindenkinek tanulnia kell. A résztvevők szombat este sensei Sáfár László születésnapi köszöntőjére hivatalosak, ahol tiszteletüket tehetik a nagymester előtt.

A karate legendás alakja Amerikában tanulta meg a karate fogásait a legnagyobb japán mesterektől. A tábort megelőzően, kedden ért haza legutóbbi amerikai látogatásáról, de nem pihent, hanem eljött Gyulára. – Gyula az én második otthonom, mindig szívesen jövök ide –fogalmazott. 

– Van egy tanítványom Amerikában, ő írja a weblapján, hogy „én soha nem vagyok egyedül, az én karatecsaládom a világ minden részén ott van – adta meg a karate varázsára irányuló kérdésünkre a választ sensei Sáfár László.

 

____Eredeti-alap_2.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)