Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Koraszülött-mentőautóra gyűjtenek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. június 28. 14:15
Koraszülött-mentőautóra gyűjtenek Gyulán
Egy jól felszerelt jármű 40-50 millió forintba kerül
A gyulai vár tövében tartott sajtótájékoztatón jelentette be a helyi városvezetés és a kezdeményezők, hogy koraszülött-mentőautóra indult megyei gyűjtési akció a helyi kórház számára. Az eseményen részt vett Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott, dr. Görgényi Ernő polgármester, dr. Abdulrahman Abdulrab gyermekorvos, dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója és Felföldi Sándor, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke.
____Eredeti-koraszulott_mentoauto_sajtaj_sze.jpg

Képünkön (balról jobbra): dr. Görgényi Ernő, Gajda Róbert, dr. Becsei László, dr. Abdulrahman Abdulrab és Felföldi Sándor

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A programon elsőként Felföldi Sándor köszöntötte a megjelenteket, majd kiemelte: az egész megye számára hasznos lenne egy koraszülött-mentőautó megvásárlása, amihez egyesületük kéri minden helyi cég és magánszemély összefogását.

Dr. Abdulrahman Abdulrab hozzátette, 10%-os a koraszülések aránya a megyében. A gyermekek ellátása egyre korszerűbb nálunk is, ám egy hasonló jármű nagy segítséget jelentene nemcsak az olykor előforduló otthonszülések és a gyermekeket is érintő szerencsétlen közúti balesetek során, hanem akkor is, amikor az apróságokat kecskeméti, debreceni vagy más kórházakba kell vinniük egy-egy speciális kezelésre.

– Egy jól felszerelt, speciális inkubátorral rendelkező mentőautó 40-50 millió forint között van, ennyit kell most összegyűjtenünk annak érdekében, hogy még több újszülött kapja meg a számára legmodernebb ellátást – tette hozzá.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte: a gyulai gyermekosztályon a csecsemőhalandóság a legalacsonyabbak között van, ami a szakmailag kiváló helyi csapat munkáját dicséri. – Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület számlaszámára fizethető be minden hozzájárulás. Az egyesület hosszú ideje jó gazdája a hozzá beérkezett forintoknak – tette hozzá a polgármester.

A támogatások az egyesület 10402623-26257611-00000000-es számlaszámára utalhatók, és a szervezők azt kérik, hogy a támogatók közleményben jelöljék meg, milyen célra küldik a befizetett összeget. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)