Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Monográfia jelent meg Halmos Béláról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2016. június 10. 16:00
Monográfia jelent meg Halmos Béláról
A kötetben az alkotótársak vallanak a népzenész életéről, munkásságáról és személyiségéről
____Eredeti-halmosbela_magyarhirlap.hu.jpg

Halmos Béla 

Forrás: Mno.hu

Idén lenne 70 éves Halmos Béla, a táncházmozgalom egyik alapítója, népzenész és népzenekutató. Az évforduló alkalmából a napokban jelent meg Jávorszky Béla Szilárd Halmos Béla emlékezete című monográfiája.  

A Kossuth Kiadó által gondozott kötetben mások mellett Sebő FerencSebestyén MártaÉri PéterGryllus DánielLányi György és Szomjas György mesél Halmos Béla életéről, munkásságáról, személyiségéről – adta hírül a recorder.blog.hu.  

„Kellő önérzettel és stabil elvekkel szemlélte a világot, közben mégis hagyta élni a másikat. Mindenről és mindenkiről megvolt a határozott véleménye, ugyanakkor mindent és mindenkit elfogadott olyannak, amilyen. Ezért is fordultak hozzá annyian bizalommal, ezért is értett szót mindenkivel, ezért is kérték fel annyi tisztségre. És idősebb korára ezért is lehetett a revival mozgalom Béla bácsija. Aki mindig azt nézte, ami összeköt bennünket és sosem azt, ami elválaszt” – idézte a könyv előszavát az internetes oldal.

Mint írják, a 128 oldalas kiadványhoz tartozó CD-mellékleten Halmos Béla eddig publikálatlan népzenei gyűjtéseiből hallható válogatás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)