Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos elismerést kapott a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Egyesülete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. június 08. 17:00
Országos elismerést kapott a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Egyesülete
A második legaktívabb SM egyesületeknek járó díjat Herczegné Szabó Marianna elnök vette át
____Eredeti-SM_Vilagnap_054.JPG

Az egyesület tagságából mintegy 30-an vettek részt az ünnepségen

Fotó: Gyulai Hírlap

Országos elismerést vehetett át a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Egyesülete a VII. Sclerosis Multiplexes Emberek Világnapján, Budapesten. Május 27-ét a Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) és az SM-es Emberek Világszövetsége jelölte meg, és hívta fel a figyelmet arra, hogy mindenhol a világban fordítsuk arcunkat, és figyelmünket az SM-es emberek és problémáik felé.

Idén a világnap mottója az „egyenlő hozzáférés" volt, ami a diagnózishoz, kezeléshez, szociális támogatásokhoz, utazási és szabadidős tevékenységekhez, létesítményekhez, valamint az oktatáshoz való egyenjogú hozzáférésre utal.

A rendezvény fővédnöke dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár volt, aki a Dürer Rendezvényházban a tavalyi évben legaktívabb SM egyesületeknek járó díjakat adta át. A Békés Megyei SM Egyesület a 2. helyezést érte el, a megtisztelő elismerést Herczegné Szabó Marianna elnök vehette át. Az egyesület tagságából mintegy 30-an vettek részt az ünnepségen, a betegeket az egyesület önkéntesei is elkísérték. A Magyar Sclerosis Multiplex Betegekért Alapitvány által kiírt díjhoz külön gratulált, és felajánlotta segítségét Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának biztosa.

- Megtiszteltetés egyesületünk számára, hogy elismerik a munkánkat. 25 éve aktív szociális hálóként működünk Gyulán és Békés megye több településén is. Ez a díj megerősít minket abban, hogy folytassuk az egyesületi érdekképviseletet, hiszen van még sok olyan terület a fogyatékokossággal élők számára, amiben mint civil szervezet együtt tudunk működni. Például a közintézmények hozzáférhetősége a szociális támogatásokhoz, vagy a sport területén a fiatal, fogyatékossággal élő sportolók segítése – nyilatkozta lapunknak Herczegné Szabó Marianna.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)