Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Finy Petrával és új könyvének hősével, Miluval találkozhattak a gyulai csemeték

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2015. június 08. 16:00
Finy Petrával és új könyvének hősével, Miluval találkozhattak a gyulai csemeték
A gyermekkönyvnapok keretében az író-költőnő Most én olvasok című sorozatának első kötetét mutatta be
____Eredeti-_DSC6078.JPG

Finy Petra a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Javában zajlik Gyulán a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok. Ennek jegyében a Mogyoróssy János Városi Könyvtár június 8-án délelőtt író-olvasó találkozót rendezett, amelyen Finy Petra legutóbbi, Milu Egyiptomban című gyermekkönyvének hőseivel ismerkedhettek meg a gyulai óvodások és kisiskolások.

A kötet főszereplője Milu, aki megismerkedik egy kutyussal, az ebről pedig kiderül, hogy át tud változni sárkánnyá, és különféle korokba lehet elrepülni a hátán. A Pásztohy Panka által illusztrált gyermekkönyv a Most én olvasok című sorozat első kötete, s ahogy az első rész címe is mutatja, a kötet segítségével először az ókori Egyiptomba látogathatnak el a csemeték, majd Görögország, az indiánok és a lovagok kora következik.

A Gyulai Hírlapnak Finy Petra elmondta, a Milu Egyiptomban című könyvben a szöveg-kép arány inkább még a kép arányába tolódik el, és nagy betűk, magyar nevek, egyszerű, rövid mondatok jellemzik.

- Elsősorban olyan gyerekeknek szól, akik még nemrégen tanultak meg olvasni, így számukra hamar sikerélményt adhat, ezáltal motiválja őket további könyvek olvasására – mondta el lapunknak az írónő.

Többségében óvodások, valamint kisiskolások érkeztek a könyvtár Simonyi-olvasótermébe, ahol Kisné Czeglédi Márta gyermekkönyvtáros köszöntötte az ifjoncokat, majd bemutatta az írónőt hallgatóságának. A gyerekek jól mulattak az író-költőnő interaktív, bábokat is megszólaltató vetítéses előadásán, ahol hallhattak versekről és prózáról, dalokról és mesékről, és természetesen megismerkedhettek Milu kalandjaival is.

Finy Petra lapunknak bevallotta, közel áll hozzá a gyermekirodalom, és nemcsak ír, hanem szívesen olvas is gyermekkönyveket. Magával ragadja a gyermekek őszintesége, amelyet hat- és kilencéves lányai, Emma és Léna körében rendszerint megtapasztal.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)