Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az önkéntesek világnapjára emlékeztek a gyulavári kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. december 07. 12:45
Az önkéntesek világnapjára emlékeztek a gyulavári kastélyban
Felsős diákoknak mutatták be, miért jó segíteni

Az önkéntesek világnapjára emlékezett Gyulán a Békés Megyei Sclerois Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete, amire a város felsős diákjait hívták meg. A gyulavári kastélyban megtartott eseményen kiderült: a szervezők minden évben megemlékeznek erről a napról, mindig másféleképpen. 

Az önkéntesség volta az esemény központjában

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A helyszínen az Implom iskola tanulói mellett, a "Lila" iskolások, és a Dürer iskola hetedikes és nyolcadikos tanulóit hívták meg azért, hogy a fiatalok egy kicsit többet tudjanak meg arról, milyen jó és hasznos elfoglaltság az önkéntesség.

Az érzékenyítő programon Ván Ágnes önkéntes lapunknak elmondta: szervezetüknek több önkéntese van és fontos, hogy már diákkorban elkezdődjön az ismerkedés azzal, hogy milyen fontos időnként önzetlen segítséget nyújtani embertársainknak. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Ők is képesek adni a maguk szintjén, akár a felnőttek, akár a betegek részére. Most játékos kihívásokkal készültünk a fiataloknak és egy kis ajándékról is gondolkodnak krampuszaink. Minden gyereknek van egy egy olyan kincse, értéke, amit családon belül, vagy a beteg embereknek is továbbadhat - emelte ki a szervezők egyike. 

Ván Ágnes hozzátette: első alkalommal szervezték meg a programot ilyen fiataloknak, ám arra is van lehetőség , hogy szervezetüknél jelentkezzenek bárki, ha szívesen tevékenykedne önkéntes segítőként. 

A program köszöntővel indult, amit mentálhigiénés csoportfoglalkozás követett, majd feladatok során Csáki Erika szakember mutatta be a fiataloknak az önkéntesek munkáját. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)