Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 300 ifjú sportolt és szórakozott együtt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. május 15. 17:00
300 ifjú sportolt és szórakozott együtt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján Gyulán
A rendezvény célja, hogy rávilágítson a fogyatékkal élők és családjaik helyzetére
Mintegy 300 fiatal sportolt és szórakozott együtt május 15-én, a gyulai Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban megrendezett Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseményt idén első alkalommal szervezték meg városunkban. A találkozó Gyula Város Önkormányzata, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület, a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület és az Őszidő Közalapítvány közös szervezésében valósult meg.
____Eredeti-GYHRCSD_015.JPG

300 ifjú sportolt és szórakozott együtt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

____Eredeti-GYHRCSD_002.JPG

Dr. Kovács József: A szervezők a megye egész területén meg tudták szólítani a fogyatékkal élő ifjúságot

A Sérült Fiatalok Megyei Találkozójának megnyitóján dr. Kovács József országgyűlési képviselő szép kezdeményezésként szólt a rendezvényről. Mint kifejtette, a szándék nemes, hiszen a szervezők a megye egész területén meg tudták szólítani a fogyatékkal élő ifjúságot. Az országgyűlési képviselő szerint ez azért is különleges, mert amikor sérült embertársaink ügyében kell állást foglalunk, gyakrabban szólítjuk meg az idősebb korosztályt.

- Az a társadalom gondolkozik felelősen, aki az ilyen problémával küzdő embertársainkat felkarolja, egyenrangú partnernek tekinti, a problémáikat természetes problémaként fogadja el, és igyekszik minden segítséget megadni a mindennapokban – hangsúlyozta dr. Kovács József.

Gajda Róbert kormánymegbízott kiemelte, a rendezvény fontos célja, hogy a résztvevők hasznosan tölthessék el idejüket, amire a találkozón többféle lehetőség is kínálkozik, hiszen a sport és a kultúra is előtérbe került. A kormánymegbízott hozzátette, a rendezvény kiemelt célkitűzése az is, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékossággal élők ügyére.

____Eredeti-GYHRCSD_009.JPG

Gajda Róbert: Gyulán az emberek empatikusak, és az esélyegyenlőséségért megteszünk mindent

- Szeretnénk közösen egy olyan társadalomban, megyében, városban élni, ahol az esélyegyenlőség jegyében a fogyatékkal élő személyek egyenértékű polgárok. Úgy gondolom, hogy Gyula ebben élen jár. Mindenképpen azt mondhatjuk, hogy itt az emberek empatikusak és az esélyegyenlőségért megteszünk mindent – fogalmazott Gajda Róbert.

Az előbbieket alátámasztva a kormánymegbízott a Fuss a Sérült Gyermekekért elnevezésű rendezvényről, és a ParAgility-ről tett említetést, majd arról ejtett szót, hogy egy az Emberi Erőforrások Minisztériumának írt levélnek köszönhetően, a nyár folyamán egy tábor is megvalósulhat majd a Gellény Birtokon a fogyatékossággal élők számára, melyet 8 millió forinttal támogatna a minisztérium.

____Eredeti-GYHRCSD_021.JPG

Alt Norbert: Gyula városa a szociális empátiáról és a különböző jótékonysági rendezvényekről igen híres

Gyula Város Önkormányzata, illetve a szervező civil szervezetek nevében Alt Norbert alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

- Gyula városa a szociális empátiáról, az együttérzésről, az egymásról való gondoskodásról és különböző pozitív jótékonysági célú rendezvényekről igen híres. A városban nagyon sok olyan kezdeményezés van, amely széles társadalmi célcsoportokat szólít meg – hangzott az alpolgármester beszédében.

A vendégek a nap folyamán különféle sportágakat próbálhattak ki, bemutatókon vehettek részt, kreatív foglalkozáson ügyeskedhettek, sőt egészségügyi szűréseknek is alávethették magukat. A fennmaradó időben a látogatók lovaskocsival járhatták be a várost. Ebédidő tájt a Viharsarki Betyárok babgulyással kedveskedtek a vendégeknek.

A délutáni programokat Agility bemutató, Ki Mit Tud? produkciók, és a nemrégiben újra összeállt Bisztró Baleset Band koncertje színesítette.

 

GYULAI HÍRLAP • 2015. május 18. 19:23
A rendezvény célja, hogy rávilágítson a fogyatékkal élők és családjaik helyzetére
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)