Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kínából, Abháziából és Bulgáriából is neveznek a gyulai székhelyű pálinkaversenyre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. február 16. 20:30
Kínából, Abháziából és Bulgáriából is neveznek a gyulai székhelyű pálinkaversenyre
Megérkeztek az első pálinka, likőr, befőtt és lekvár minták a IV. Pálinka Világ Kupára
Lovász Sándor sajtótájékoztatóján. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Megérkeztek az első pálinka, likőr, befőtt és lekvár minták a XVI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár keretében meghirdetett IV. Pálinka Világ Kupa Gyula-Budapest versenyre, illetve az V. Nemzetközi Lekvár, Gyümölcslé, Szörp, Gyümölcsbor és egyéb Gyümölcskészítmények versenyére. A hírről február 16-i sajtótájékoztatóján számolt be Lovász Sándor ötletgazda, főszervező.

Lovász Sándor kifejtette, tavaly mintegy 660 minta érkezett hozzájuk, ám idén ennél több nevezésre számítanak. Mindeddig 22 nevező és 34 minta van regisztrálva rendszerükben, melyek közül néhány készítmény már be is érkezett hozzájuk, így például Borszéki Zoltán barackpálinkája és Bai Gyula csokoládélikőrje is. A sajtótájékoztatón megtudtuk, idén számos külföldi ország részvételére számítanak a szervezők.

- Abháziából, a Kaukázusból először lesz kereskedelmi cég indulónk. Jelezték, hogy Kínából is küldenek mintát, de Moldáviából is érdeklődtek. Beszéltünk bolgár cégekkel, vélhetően lesznek montenegrói, és boszniai versenyzők, és természetesen minden szomszédos országból várunk résztvevőket – mondta Lovász Sándor.

A főszervező kiemelte, a tavalyi évben sajnos gyulai cégek nem vettek részt a világkupán, ám reméli, hogy idén ők is neveznek majd a megmérettetésre.

Lovász Sándor elmondta, a gyümölcskészítmények versenyén külön kategóriában szállnak majd ringbe a lekvárok, befőttek, gyümölcslevek, szörpök, gyümölcssajtok, sütemények, sőt felmerült az igény a gyümölcsecetek értékelésére is, de gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből előállított készítmény benevezhető a versenyre. Lovász Sándor hozzátette, bár rendezvényük zászlóshajója a pálinka, emellett szeretnék mindinkább előtérbe helyezni a magyar gyümölcsök nemzetközi népszerűsítését is.

A főszervező említést tett egy folyamatban lévő szerződéskötésről is, melyet a Békés Megyei Önkormányzattal közösen írnának alá. Az együttműködésnek köszönhetően az idei világkupán először választanák meg Békés Megye Pálinkáját.

 

Borszéki Zoltán barackpálinka és Bai Gyula csokoládélikőr mintái. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)