Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is csatlakozott a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akciónaphoz Gyula város

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gyulai Hírlap • HÍREK • 2014. május 12. 16:00
Idén is csatlakozott a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akciónaphoz Gyula város
Az akció keretében Magyarországon 1800 helyszínen, a becslések szerint 180-200 ezer ember szedett szemetet
A TeSzedd! akció gyulai résztvevői. Fotó: Gyulai Hírlap

Idén immár negyedik alkalommal hirdette meg május 9. és 11. között az országos szemétgyűjtési akciónapot az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából. Az idei három napon át tartó akció mottója: „Önkéntesen a tiszta Magyarországért”.

Az országos program eredményes megvalósítását Gyula Város Polgármesteri Hivatala is támogatta azzal, hogy dolgozói idén is részt vettek akcióban. A mérnöki osztály szervezésében 16 önkéntessel, 14 zsák szemetet szedtek össze a Zrínyi tér, Deák Ferenc utca, Bárdos utca és az Id. Christián László Sporttelep környékén szombaton. Az időjárás kedvezett a munkának, a szedegetők jó hangulatban, lelkesen végezték dolgukat a „harcmezőn”, hiszen tudták, nem a szemét ellen kell harcolni, hanem a szemetelők ellen.

- A külföldi minta alapján szerveződő önkéntes megmozdulás célja a környezet megtisztítása, az egyéni felelősség, valamint az önkéntesség népszerűsítése. Fontos hogy azok is átérezzék az összefogás erejét, akik eddig nem törődtek környezetük megóvásával. Az egész akció lényege, hogy megmutassuk, milyen sok fáradtságot igényel a közterületekre kihelyezett hulladék összegyűjtése és ártalmatlanítása, hiszen ez a tudatformálás veheti elejét a most összeszedett hulladék újratermelődésének – mondta el a Gyulai Hírlapnak Szabóné Kurta Julianna, az esemény koordinátora, a Gyulai Polgármesteri Hivatal Mérnöki osztályának munkatársa.

A TeSzedd! nemzetközi porondon is bemutatkozott idén, hiszen Magyarország csatlakozott a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez. Május 10-én az Európai Unió 16 tagállamában és 5, a közösségen kívüli országban töltötték napjukat szemétszedéssel. A legtöbben hazánkban vettek részt az akcióban. Az előzetes adatok szerint Magyarországon 1800 helyszínen, a becslések szerint 180-200 ezer ember szedett szemetet.

 

Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)