Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ellátottakkal együtt gyűjtötték a szemetet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. április 29. 15:30
Az ellátottakkal együtt gyűjtötték a szemetet
A Független Egyesület az Élővíz-csatorna partját tisztította meg a hulladéktól
A Független Egyesület csapata sem maradt ki a 2016-os TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtési akcióból. A szenvedélybetegek nappali ellátását és az ahhoz kapcsolódó segítségnyújtást felvállaló csapat dolgozói és ellátottjai idén is útnak indultak, hogy megtisztítsák intézményük környékét.
____Eredeti-SAM_4159_2.jpg

Szemétszedés az Élővíz-csatorna partján 

Fotó: Független Egyesület  

Április 29-én délelőtt az intézmény helyettes vezetője, Kvasz Edit már telefonon kijelentette: van esőkabátjuk, úgyhogy mindenképpen elindulnak zsákjaikkal, akármilyen idő is lesz. A lelkes csapat valóban így tett, 13 órakor mindannyian fogták az akció logójával ellátott szemeteszsákjaikat, és elindultak az Élővíz-csatorna környékén.

– Már a kezdetektől, vagyis hatodik éve csatlakozunk a kezdeményezéshez – kezdett bele történetükbe Kvasz Edit, az intézmény munkatársa. – Fontos ez nekünk azért is, mert ellátottjaink számára ez egy külön program, egy olyan lehetőség, aminek segítségével könnyebben visszavezethetők a munka világába – tette hozzá a szakember.

A gyűjtés a németvárosi hídról indult, majd onnan a túra a Szent József-temetőig folytatódott, ahol a csapat visszafordult, és a másik oldalon sétált vissza, hogy végül a csatorna mindkét partja hulladékmentes legyen. 

– Minden évben ezen a területen járunk, és amikor van időnk, az Erkel gimnázium irányába is elindulunk. Idén csónakot is kaptunk, amiben két kollégánk megy végig az Élővíz-csatorna egy szakaszán annak érdekében, hogy ne csak a part, hanem a víz is teljesen tiszta legyen, remélhetőleg minél hosszabb ideig – tette hozzá a helyi esemény egyik szervezője. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)