Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Minden biztonsági előírásnak megfelelnek a gyulai Németvárosi Óvoda udvari játékai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. május 12. 18:00
Minden biztonsági előírásnak megfelelnek a gyulai Németvárosi Óvoda udvari játékai
Az óvoda udvarán egy fedett kerékpártárolót is kialakítottak az ott dolgozóknak
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Felújították a Németvárosi Óvoda udvari játszóeszközeit, és fedett kerékpártárolót alakítottak ki az ott dolgozóknak. A bruttó 770 ezer forint összköltségű beruházást Gajda Róbert, a körzet önkormányzati képviselője finanszírozta képviselői keretéből. A felújított eszközöket rövid ünnepség keretében avatták fel ma délután az óvoda udvarán.

Fazekas Sándorné tagintézmény-vezető az előzményekkel kapcsolatban elmondta: egy ellenőrzés során derült ki, hogy a függőhidas játszóvár, a csúszdás játszóeszköz és a kötélhálós mászóka fa tartóoszlopai elkorhadtak, így sem az európai uniós szabványoknak, sem a biztonságtechnikai előírásoknak nem felelnek meg a játékok. Az intézmény az önkormányzati képviselőhöz fordult segítségért.

– A mászókát egy méter alatti, acélváz szerkezetű játszóeszközzé kellett átalakítani, mivel az alatta lévő gumitégla vastagsága nem felelt meg az előírásoknak. A csúszda is megrongálódott az idők folyamán, ezért le kellett cserélni – avatta be lapunkat a részletekbe a tagintézmény vezetője. A kivitelezéssel Vincze Zoltán építőmestert bízták meg, a munkálatok mintegy két hete fejeződtek be.  

Az óvodapedagógus hozzátette: több évtizedes álmuk teljesült azzal, hogy fedett kerékpártárolót sikerült kialakítaniuk az intézményben dolgozóknak. Mint megtudtuk, az óvodaudvaron található tárolót az épület arculatához illő cseréptetővel fedték le.  

– Nagyon jó a kapcsolat a Németvárosi Óvoda vezetése és az önkormányzat között, minden évben keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel az intézmény fejlődését elő tudjuk mozdítani. Rengeteg gyerek jár ebbe az intézménybe, és biztos vagyok abban, hogy az elkövetkező években is sokan iratkoznak be ide – fogalmazott Gajda Róbert.  

      

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)