Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is megtisztították a gátakat a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. április 29. 16:45
Idén is megtisztították a gátakat a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozói
A gyulai csapat a belvárosban 83 zsák szemetet gyűjtött össze a TeSzedd! akció keretében
A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozói idén is részt vettek a Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtési akcióban. Az országos kezdeményezést hatodik alkalommal szervezték meg Az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából. A pénteki szemétgyűjtésen rossz idő sem tántorította el a KÖVIZIG dolgozóit, akik több csapatban vették nyakukba a várost, hogy megtisztítsák Gyula környékét minden, rossz helyen felejtett hulladéktól.
____Eredeti-H15A7084__1_.JPG

A KÖVIZIG munkatársai összesen 165 zsák szemetet gyűjtöttek össze

Fotó: Gyulai Hírlap – Budás Péter 

A helyi csapat az igazgatóság székháza elől indult 29-én reggel 9 órakor az előre kiválasztott helyszínekre. A vállalkozó szellemű szemétgyűjtők közül ezúttal sem maradtak ki az osztályvezetők, a vízrajzi osztály és  jogi osztály dolgozói, ahogy a gazdasági osztályosok és a csapathoz csatlakozó közfoglalkoztatottak sem.

Eligazítás indulás előtt

Pozsárné Kaczkó Zita irodavezető, az intézmény PR-munkatársa lapunknak elárulta: a kezdetektől, vagyis hat éve részt vesznek már az eseményen, és idén négy megyei találkozási pontról indult a szemétgyűjtési akció. – Gyula mellett Szarvasról, Szeghalomról és Békéscsabáról indulnak kollégák, mintegy 120-an veszünk részt a csoportos szemétszedésben – emelte ki az intézmény munkatársa.

– Több csapatban indulunk és igyekszünk érinteni minden olyan területet, ahol a tapasztalataink szerint sok elhagyott hulladékot találunk majd. Ilyenek például a Selyem utca, a Csabai út, a külső-törökzugi játszóterek, de a Dobozi úton és a máriafalvai tavak kornyékén is vannak munkatársaink, sőt, egy vízi egység is indul, akik kenuval járják be az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszát – tette hozzá Pozsárné Kaczkó Zita.

Az esemény munkavédelmi oktatással indult, ahol az intézmény munkatársa tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy veszélyes hulladékot, injekciós tűt, festékesdobozt, akkumulátort vagy építési törmeléket ne gyűjtsenek össze, ahogy olyasmit sem, ami az előre kiosztott zsákokba nem fér be, vagy kiszúrná azokat.

A jelenléti ívek aláírása után mindenki megkapta a munkájához szükséges zsákot és gumikesztyűt, majd a csapatkapitányok az általuk kiválasztott területre vezették kollégáikat. A délutáni összesítés során kiderült: a KÖVIZIG csapata néhány óra alatt 165 zsák szemetet gyűjtött össze és a megyei akcióban a lelkes gyulai egység volt a legeredményesebb, akiknek köszönhetően végül 83 zsák szeméttel lettek „szegényebbek” Gyula utcái, terei és Az Élővíz-csatorna belvárosi szakasza. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)