Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntenek Gyulán a hulladékgazdálkodásról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. január 22. 16:00
Rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntenek Gyulán a hulladékgazdálkodásról
A napirendek között szerepel a Gyulahús Kft.-vel történő, új bérleti szerződés megkötése is
Képünk egy korábbi rendkívüli képviselő-testületi ülésen készült. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Rendkívüli ülésen dönt Gyula Város Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításának az érdekében benyújtandó pályázatról január 23-án, csütörtökön 8 órakor. A képviselők többségi hozzájárulása szükséges Gyula Város Önkormányzata és a Gyulai Közüzemi Kft. között létrejött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés módosításához is. A városvezetők várhatóan hozzájárulásukat adják az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet módosításához, valamint új bérleti szerződés megkötésére hatalmazzák fel a polgármestert a Gyulahús Kft.-vel.

A kft. pályázatot kíván benyújtani élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztésre és nagy értékű gépek beszerzésére a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz. Pozitív elbírálás esetén azonban a pályázati feltételek megkövetelik azt, hogy az érintett üzem vagy a pályázó tulajdonában, vagy pedig használatában legyen. Utóbbi esetben pedig előírja, hogy kizárólag határozott idejű szerződés alapján, legalább a pályázat fenntartási időszakának végéig szóljon a használati, bérleti szerződés.

Tehát annak érdekében, hogy a Gyulahús Kft. a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt pályázaton részt vehessen, legalább 6 éves, határozott idejű bérleti szerződésre van szüksége. A cég által jelenleg nem használt vagyon tekintetében a hosszú bérleti jogviszonyt semmi sem indokolja, így a továbbiakban is egy 1 éves szerződés megkötése áll a határozati javaslatban. Azonban mindkét szerződés megkötésének előfeltétele a jelenleg fennálló bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése. Bérleti jogviszony esetén a pályázat kiírója kéri, hogy annak az ingatlannak a tulajdonosa, amelyen megvalósul a pályázat keretében a beruházás, beszerzés, nyilatkozatot tegyen arra vonatkozóan, hogy hozzájárul a megvalósításhoz – áll az utolsó napirendi pont határozati javaslatában.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)