Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A fejes saláta

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szalai Ilona dietetikus • MAGAZIN • 2024. május 26. 14:00
A fejes saláta
Szalai Ilona dietetikus rovata

Fotó: pixabay.com

Igen értékes rostforrás. A benne lévő finomrostok nem terhelik meg az emésztőrendszert, ezért mindenkinek ajánlom a fogyasztását. A friss salátalevelek sok vitamint tartalmaznak. A C-vitamin tartalma jelentős, de sok K-, B2-, B6-vitamint is tartalmaz. Ásványi-anyagai közül a kálium említendő. Legtöbbször savanyúságként, leves, vagy főzelék formájában kerül az asztalunkra. Frissen, nyersen más salátákkal keverve, vagy szendvicsekben is kitűnő alapanyag.

 

Saláta

  • 1 fej saláta
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 125 g mozzarella
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál aprított bazsalikom levél
  • 1 kávéskanál négyszínű bors
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olaj

A salátát nagyobb darabokra tépjük, a hagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat elfelezzük, a mozzarellát kockára vágjuk és egy nagy salátástálba tesszük.A fűszernövényeket és a fűszereket összekeverjük a citromlével, mézzel, olajjal, és meglocsoljuk vele a felaprított zöldségeket. Átforgatjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. 

  • Energia: 786 kcal
  • Fehérje: 34,7 g
  • Zsír: 53 g
  • Szénhidrát: 50 g

 Egészségükre!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)