Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tavasszal elkezdik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gyulai Hírlap Online • HÍREK • 2010. augusztus 20. 07:00
Tavasszal elkezdik
Zöld utat kapott az Orbán-kormánytól a Gyulai Várfürdő
A Gyulai Várfürdő

Kiemelt kormányzati nagyprojekt maradt a Gyulai Várfürdő fejlesztése – jelentette be Gajda Róbert országgyűlési képviselő.

2014-ig Magyarországnak 9000 milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésére. Az előző kormányzat ennek az összegnek jelentős részét, 7200 milliárd forintot lekötött, melyek felülbírálatát az Orbán-kormány elvégezte, és ígérete szerint a 7200 milliárd forint kifizetését felgyorsítja.

– Túl bürokratikus a jelenlegi rendszer, a megnyert európai uniós forrásokhoz eddig nagyon nehezen tudtak hozzájutni a nyertes települések. Ennek egy szép példáját látjuk Gyulán. A kormányváltást követően felgyorsultak a folyamatok, és a gyulai beruházás is el tud indulni. Évekig csak beszéltek róla, s lám, most valósággá válik minden. A Fidesz-kormány a kiemelt kormányzati nagyprojekteket áttekintette, s örömmel tudom bejelenteni, hogy a Gyulai Várfürdő ebben a kategóriában maradt. Egyébként olyan projekteket húztak ki, amelyek presztízs- beruházások voltak, vagy olyan fejlesztéseket, amelyek nem tudták volna saját magukat fenntartani. A Gyulai Várfürdő fejlesztésére nemcsak gyulai, hanem régiós szinten is szükség van a gazdaságélénkítés szempontjából. A munkálatok tavasszal elindulhatnak – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Gajda Róbert.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)