Április 30-ig várják a nevezéseket az Év Pálinkás Bonbonja 2025 versenyre, melyet a Gyulai Pálinkafesztivál keretében, a Magyar Cukrász Ipartestület védnökségével rendeznek meg – tájékoztatták lapunkat közleményükben a szervezők.
A megmérettetésre magyarországi és határon túli, adószámmal rendelkező vállalkozók, vállalkozások, kézművescsokoládé-műhelyek, cukrászüzemek, vendéglátóhelyi cukrászok, séfek és egyéb édesipari termékeket előállítók jelentkezhetnek a gyulaipalinkafesztival.hu oldalon.
Az indulók a termékek előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit és párlatait használhatják fel.
Nevezni négy kategóriában lehet: krémtöltelékes kézműves pálinkás bonbonokkal, cseresznyepálinkával készült bonbonokkal, minőségi magyar párlattal készült kézműves bonbonokkal, továbbá oktatási intézményben, cukrász tanulók által készített kézműves pálinkás bonbonokkal.
A beküldött termékeket cukrászmesterekből, csokoládémesterekből, édesipari és pálinkás szakemberekből álló zsűri értékeli a nemzetközi versenyeken is alkalmazott szempontok alapján; a megjelenést, a szerkezeti felépítést, a komplexitást, a kreativitást és az összbenyomást is pontozzák majd.
A benevezett termékek arany, ezüst és bronz minősítést kapnak, emellett megválasztják a legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbont, a legjobb cseresznyepálinkás bonbont, a legjobb párlattal készült kézműves bonbont és a legjobb oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbont, valamint kisosztják az év pálinkás bonbonjának járó fődíjat.
Az eredményeket a XXV. Gyulai Pálinkafesztiválon hirdetik ki június 7-én.