Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
Sváb disznótort rendeztek január 25-én Németvároson, a „Máriás” házban.
Szélné Rapport Erika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke lapunknak elmondta: a rendezvény reggel 7 órakor kezdődött, a disznót hagyományos módon fateknőben, forró vízben „kopasztották” először, majd fatüzelésű perzselővel folytatták a munkát.
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
Kiemelte: az állatot a sváb hagyományoknak megfelelően rémfára akasztva bontották szét.
Mint mondta, az érdeklődőket klasszikus disznótoros ételekkel várták, így lehetett kóstolni toroskáposztát, savanyú levest, hurkát és kolbászt is. A gyerekekkel disznófejeket sütöttek kalácstésztából, amelyeket el is fogyaszthattak.
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba