Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A pedagógusokat köszöntötték a Harruckernben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. június 14. 15:20
A pedagógusokat köszöntötték a Harruckernben
Elismeréseket is átadtak

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Pedagógusnap alkalmából adtak át elismeréseket június 14-én a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János-középiskoájában.

Krizsán Attila igazgatóhelyettes elmondta: az intézményben rendkívül fontosnak tartják, hogy az ünnep alkalmából köszönetet mondjanak az oktatóknak, pedagógusnak, illetve mindenkinek, akik segítik a munkájukat.

Kiemelte: ebben a tanévben tizenhét dolgozójukat ismerik el a pedagógusnapon.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, az intézménybe járó diákok célja, hogy kitanuljanak egy jó megélhetést biztosító szakmát, de az elméleti tudás megszerzése is rendkívül fontos.

Aláhúzta: a tanárok egyrészt szaktudást adnak át, másrészt olyan ismereteket, amelyek megalapozzák és kiteljesítik a műveltséget, amely a kultúra alapja.

Mint mondta, a tanári pálya egyáltalán nem könnyű, olyan diákok számára átadni a tudást pedig, akik közül meglehetősen sokaknak kell hátrányos körülmények között felnőnie, hatalmas kihívást jelent.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

A városvezető szerint mindezek miatt is nagyon fontos a megbecsülés, amelynek egyik, magátó értetődő formája az anyagi megbecsülés, de a másik, az erkölcsi megbecsülés, a hivatás elismerése, legalább ennyire fontos.

A beszédek után köszöntötték Veres Andrea Zsuzsannát, akit a városi pedagógusnapi ünnepségen ismertek el, valamint Varga Enikőt, akit a fenntartó Gyulai Szakképzési Centrum díjazott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Az ünnepségen Oktatói Szolgálati Emlékérmet kapott Dunai Jánosné, Ferencziné Fodor Marianna és Ludvig Attila.

Dunai Jánosné földrajz–testnevelés szakos tanár, szakvizsgával és közoktatás-vezető képzettséggel is rendelkezik. 2007-től kezdve Szabadkígyóson vezetői feladatokat is ellátott. Szívén viseli a hátrányos helyzetű fiatalok sorsát.

Ferencziné Fodor Marianna 1988 óta dolgozik az intézményben, előbb műszaki tanárként, majd kollégiumi nevelői munkakörben, jelenleg a kollégiumi munkaközösség vezetője. Önzetlenül, őszinteséggel fordul a tanítványok felé.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Ludvig Attila biológia–testnevelés szakos, szakvizsgával és közoktatás-vezető végzettséggel rendelkező pedagógus, aki 1984-ben kezdte a pályát, az iskola egyik meghatározó tanáregyénisége, a diákokat évtizedek óta készíti fel versenyekre.

2024-ben Harruckern-emlékplakettet vehetett át Dowidatné Kardos Sára Katalin, Balázsné Juhász Andrea, Mányoki Csaba Levente, Simon István és Martincsek Attila.

Dowidatné Kardos Sára Katalin 1989-ben kezdett dolgozni a Harruckernben, a pékeket és cukrászokat tanítja lelkiismeretesen, példaértékűen. Szakmai rátermettségét az elmúlt évtizedekben a versenyeken elért eredmények bizonyítják.

Balázsné Juhász Andrea kollégiumi nevelőtanár, 2003 óta tagja az iskolának. A diákokat nem csupán a tanulás fontosságára tanítja, hanem általános emberi értékeket közvetít, a felnőtt életre is készíti őket.

Mányoki Csaba Levente 2007 óta dolgozik az intézményben, kezdetben asztalos volt, majd 2022-től kezdve a műszaki részleg vezetője és az adminisztrációs feladatok ellátója. Kollégáival mindig segítőkész, jó szervező és problémamegoldó.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Simon István 29 éve, 1995 óta a Harruckern dolgozója. Kezdetben mezőgazdasági gépszerelő volt, majd karbantartó lett, de besegít a parkosításban, a logisztikai feladatokban, valamint a műszaki csapat is mindenben számíthat rá.

Martincsek Attila 2009-ben kezdett az iskolában dolgozni karbantartó munkakörben, hozzá tartozik a víz-, gáz- és készülékszerelés is. Ő gondoskodik a teljes iskola fűtésrendszeréről, ha szükséges munkaidőn túl és a szabadnapjain is számíthatnak rá.

A rendezvényen Harruckern elismerő oklevelet kapott Csizmadia Diána, Szegvári Lászlóné, Kardos Péter és Szeidlerné Baji Márta.

Csizmadia Diána kertészmérnök, valamint okleveles agrármérnök, aki 2011 óta dolgozik a Harruckernben iskolatitkár munkakörben, a szakiskolai képzésben időnként oktatói munkát is vállal.

Szegvári Lászlóné 2010 gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő, kollégiumi gondnok, munkáját elhivatottan, hozzáértéssel, lelkesedéssel végzi, hozzájárul ahhoz, hogy az iskola minőségi szolgáltatást nyújtson.

Kardos Péter buszvezető, 2008 óta tölti be a posztot az intézményben. A tanulókat, tanítókat belföldön és külföldön egyarát szállítja, munkáját a lelkiismeretesség, felelősségteljesség jellemzi.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Szeidlerné Baji Márta 2001 óta dolgozik pék-cukrászként a szabadkígyósi pék-cukrász tanműhelyben, a közösség megbecsült tagja, akit a kollégák és gyerekek egyaránt szeretnek. Gyakran készít az iskolai rendezvényekre süteményeket, többször a saját kreatív ötleteit megvalósítva.

Idén igazgatói dicséretben részesült Harangozó Gábor, Kotroczóné Bagdi Anita, Járosi Pál, Orodánné Árgyelán Csilla, Oláh Tamásné, Szatmári József, Molnár Györgyné, Irázi Zoltán, valamint a Dobbantó program műhelyiskolájának tagjai.

Az ünnepség végén rendhagyó módon Görgényi Ernő is átadott egy elismerést: Kovács Zsuzsannát, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatóját Gyula Városért kitüntető címmel díjazta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Kovács Zsuzsanna 1977-ben általános iskolában kezdte pedagógusi pályáját, 1983 óta dolgozik a szakképzésben pedagógusként, majd munkaközösség-vezetőként, igazgatóként, intézményvezetőként, 2015-től főigazgatóként. Elsők között szerzett mesterpedagógusi fokozatot. Az iskolát a tudás bázisaként irányítja, amelynek középpontjában a tanulók állnak.

Az elismerések átadása után közös ebéddel folytatódott az ünnepség.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)