Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkészült Baracsi István „Pepe” szólóanyaga

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2024. június 08. 15:30
Elkészült Baracsi István „Pepe” szólóanyaga
A dalokat élőben is meg lehet hallgatni a gyulai könyvhét megnyitóján

Fotó: beküldött fotó

Elkészült Baracsi István „Pepe” szólóanyaga a napokban; a dalokat élőben az Ünnepi Könyvhét gyulai programsorozatának a megnyitóján hallhatják először az érdeklődők.

– Nem terveztem lemez készítését, ezt nem is tekintem albumnak, de a dalokat mindenképp publikálom az interneten, így egyébként is sokkal könnyebben eljutnak a közönséghez. Alapvetően olyan anyagot szerettem volna összehozni, amely kifejezetten a One Man Band produkciómra épül. Ez a dalok nagy részénél sikerült is, de néhány esetben nem tudtam elszakadni a zenekari hangzástól. Végül ebben a változatban hagytam őket, így nem kizárt, hogy valamelyik zenekarom setlistjében helyet kapnak – mesélte lapunknak a zenész.

Elmondta, a hangfelvételnél és a hangszerelésnél is nagy segítségére volt néhány zenész barátja: Hajdu Gergő, Hőgyes Elek és Auer Ádám. A dalokat valahogy hozzájuk szerette volna kötni; mivel mindenki apuka már, az elkészült hanganyag a Pepe and the Papas nevet kapta – árulta el.

Azt is megjegyezte, hogy a dalok mondanivalójáról nem szeret beszélni, mert úgy gondolja, hogy alapvetően mindenkinek mást jelent egy-egy szöveg. Hozzátette: az elmúlt években sokféle embertípussal találkozott, az ő viselkedésüket elemezve írta a dalokat.

Arról is beszélt, hogy az élő fellépéseket mindig előnyben részesítette, és ma is támogatja azokat a helyeket, fesztiválokat, eseményeket, ahol élő zene szól. Mint fogalmazott, a hangszeres zene másként érinti meg az embereket, és „hihetetlen nagy varázserővel bír”.

A most elkészült dalokat június 13-án Gyulán, a Kossuth téren lehet meghallgatni a könyvhét 16.45-kor kezdődő megnyitóján.

Ízelítő a hanganyagból: https://www.youtube.com/watch?v=i7n7_wzfu-s, https://www.youtube.com/watch?v=w8Y69hc7UiY.

Fotó: beküldött fotó

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)