Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra összeáll a gyulai Jaffa zenekar, az első fellépésük az EDÜ-n lesz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. május 29. 15:05
Újra összeáll a gyulai Jaffa zenekar, az első fellépésük az EDÜ-n lesz
Több koncertet is adnak majd

Fotó: Jaffa

Tíz éven át működött Gyulán a Jaffa zenekar, amely az elmúlt években már nem adott koncertet. A napokban azonban tudatták lapunkkal: a gyulaiak egyik kedvenc csapata újra összeáll néhány koncert erejéig. A részletekről a csapat énekes-gitárosa, Baracsi István beszélt a Gyulai Hírlapnak.

– Soha nem mondtuk ki, hogy vége, ám az elmúlt években mindenkinek akadt más jellegű elfoglaltsága, így pihentettük a zenekart – kezdte. –  Néhány éve  azon kaptuk magunkat, hogy mindenkinek hiányoznak a dalok, amiket írtunk és játszottunk. Olykor még megkereséseket is kaptunk, hogy vállaljuk el azt meg azt a koncertet. Végül úgy döntöttünk, hogy aktivizáljuk magunkat – mondta, hozzátéve, hogy mára szinte az eredeti felállásban sikerült összeállniuk. Baracsi István mellett Hőgyes Elek, Auer Ádám, Hajdu Gergő és Kovács Tamás a csapat tagjai.

Fotó: Jaffa

Mint megtudtuk, azt tervezik, hogy évente öt-hat koncertet adnak, a többi attól függ, hogyan sikerülnek a fellépések, és mennyire szeretnék majd a csapattagok folytatni a közös munkát.

– Az biztos, hogy teher nélkül állunk neki a munkának. Mint ahogy régen, most is a saját dalok írása, előadása mellett tettük le a voksunkat, de néhány kedvenc előadótól is belecsempészünk pár dalt a repertoárunkba. Első kis bemelegítő koncertünk Gyulán lesz, az EDÜ keretében – árulta el. 

Hozzátette: ahogy próbálgatták a dalokat, néhányhoz hozzá is nyúltak, és az első buli azért esett az EDÜ-re, mert valamilyen formában, formációval mindannyian játszottak valamelyik régebbi EDÜ-n.

Fotó: Jaffa

Elmondta: a félkészülés annyiban jelentett nehézséget, hogy oszlopos tagjukat, Auer Ádámot sokszor nélkülözniük kellett, hiszen ő Pesten él. 

A csapat frontembere kifejtette: a jövőben szeretnének az olyan régi dalok mellett, mint az Ez a világ, a Stacy vagy a Csillag születikben látott, hallott Pöttyös gumilabda, szeretnének újakkal is előrukkolni. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)