Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harmadik helyezést ért el egy országos dalszövegíró pályázaton Baracsi István

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. július 02. 16:00 • Frissítve: 2021. július 02. 17:00
Harmadik helyezést ért el egy országos dalszövegíró pályázaton Baracsi István
A Mai Dal rendezvényen a legjobb, legérdekesebb magyar nyelvű dalszövegeket keresték

baracsi istván

Dalszövegíró pályázatot hirdetett tavasszal a Mai Dal, a legjobbak közé a gyulai Baracsi István két szerzeménye is bekerült. Az Úgy lesz, ahogy lesz a közönség kedvence lett, a Reggeli, ebéd, vacsora  pedig elnyerte a zsűri tetszését, és a dobogó harmadik helyén végzett.

– Nagyon örülök, hiszen olyan zenészek döntöttek a több mint 330 beérkezett dal sorsáról, mint Varga Livius és Bagossy Norbert – kezdte Baracsi István.

Elmondta, a Mai Dal elnevezésű rendezvény keretében a legjobb, legérdekesebb magyar nyelvű dalszövegeket igyekeztek felkutatni.

– Én elsősorban Varga Livius miatt kaptam fel a fejem, mert a Quimby és a Kutya vacsorája amúgy is a kedvenceim között szerepel. Először nem mozgatott meg a dolog, de a feleségem unszolására mégis elküldtem néhány dalt. Ezek közül egy régebbi, lassan 20 éves dal lett a harmadik a zsűri döntése alapján – árulta el a szerző.

– Nagy öröm számomra, hogy a legjobb 12 dal közé egy másik dalszövegem is bekerült, az Úgy lesz, ahogy lesz című szerzemény. Nagyon örültem, mert az elmúlt „csöndes” időszak már kezdett megőrjíteni, de gondolom ezzel minden előadó és zenész így volt – fogalmazott.

Baracsi István egyébként jó kapcsolatot ápol az ismert magyar zenészekkel, akik közül többen gratuláltak az elért eredményéhez. A gyulai zenésztől azt is megtudtuk, néha részt vesz „szakmai tanulmányutakon” is.

– Nemrég ellátogattam Lovasi András stúdiójába, Pécsre, ahol adott egy-két ötletet a jövőre nézve. Ez egy szakmai kirándulásnak is betudható, ami nagyon nagy élmény volt – mondta a díjazott szövegíró.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)