Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rosszkedvitiszt is gyógyított idén a Mikulás a Pándy-tagkórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2019. december 07. 10:00
Rosszkedvitiszt is gyógyított idén a Mikulás a Pándy-tagkórházban
Városunk jótékony polgárai csaknem 600 ezer forinttal ajándékozták meg a gyermekosztályt

Csaknem 600 ezer forintot adományoztak Gyula város jótékony polgárai Mikulás-napra a Békés Megyei Központi Kórház Pándy-tagkórháza gyermekosztályának, ahol a felajánlást Görgényi Ernő polgármester nevében adták át. A nagy napon a legkisebbek énekszóval várták a nagyszakállút, aki miután kigyógyította őket a rosszkedvitiszből, degeszre tömött zsákjának tartalmát is kiosztotta közöttük. A vényekre viccpirin, antirosszkedvitisz és 40 gömb fagyi került.

A gyulai kórház gyermekosztály kis betegeit is meglátogatta a mikulás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Jókedvvel, reménnyel töltötte be a játszószobát a Hull a pelyhes fehér hó című dal a kórház gyermekosztályán, ahol december 6-án este maroknyi lelkes csapat várta a Mikulást, aki hó hiányában kerekes szánkón érkezett meg hozzájuk. Mint mondta, útközben sokat beszélgetett a doktor nénikkel és bácsikkal, akiktől megtudta, hogy az egyik gyerkőcnek a haja fáj, a másiknak a zoknija, a harmadiknak a foga helye. Ezeket meg is tudná gyógyítani az orvosi kar, egyet viszont nem: a rosszkedvitiszt. Ehhez az ő tudása szükséges.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A kis pácienseknek elsőként biciklizniük kellett, jobbra-balra dőlniük a képzeletbeli kerékpáron, szállniuk, mint a szél, és elsőként célba érniük. Ennek teljesítése mindnyájuknak sikerült. A varázstáskából csak ezt követően került elő mindenféle praktika, ezeket Mikulás bácsi a Lapföldön tanulta a manóktól. A kúra gyors nyelvkinyújtásból és nyelvbevonásból, számfelismerésből, valamint reflexvizsgálatból állt. A receptre antirosszkedvitiszt, viccpirint és 40 gömb fagyi került, az öreg, de bölcs Miklós, magyar nevén Baracsi István cserébe verset, énekszót kért a legkisebbektől.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A Mikulás-csomagok kiosztása előtt Varga Zoltánra, az est moderátorára hárult a feladat, hogy üdvözölje és köszöntse a jelenlévők körében Kövesdi József osztályvezető főorvost, Pákozdiné Vajda Erikát, a Gyulai Gyermekosztályért Alapítvány elnökét és Katona Katalin főszervezőt, az Erkel Ferenc Kulturális NKft. ügyvezetőjét. Ezt követően jelentette be, hogy Gyula város jótékony polgárainak jóvoltából a Pándy-tagkórház képviselői 589 ezer 585 forintot vehetnek át jelképesen az ünnepségen. Az adományt Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere nevében nyújtották át. Kövesdi József azt mondta, az összeget valószínűleg egy ultrahang-készülék beszerzésére fordítják. A támogatást Pákozdiné Vajda Erika is megköszönte a felajánlóknak.

Miután a degeszre tömött zsák kiürült, a gyulai Mikulás gyors felépülést kívánt a lábadozóknak, majd egy másik helyszínre gurult el kerekes szánkóján, hogy ott is mosolyt csaljon az arcokra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)