Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Türelmes tavasz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2024. április 21. 13:00
Türelmes tavasz
Pomázi Ferenc kertész rovata

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Nagyon szép, türelmes tavaszunk van! Azért hangsúlyozom, mert gyakran hallom, hogy már nincsenek évszakok. Kint töltöm minden napjaimat a szabadban, és érzem a tavaszt, és minden évszakot, és látom magam előtt, ha Vivaldi Négy évszakát hallgatom.

Természetesen ebben a felpörgött világban sok minden elhalad mellettünk anélkül, hogy tudomást vennénk róla. Emeljük fel a földről a tekintetünket szépen, lassan az égfelé, és mindjárt sok mindent meglátunk természetből.

A kevés csapadék is látszódik már a növényeinken. Sajnos már öntözni kell! Az öntözéskor jusson eszünkbe az utcai sorfák szomjúsága is. A házunk előtti fákat öntözzük meg, ha van lelkiismeretünk, így megnyugszik. Ajánljuk szomszédjainknak is ugyanezt, hiszen oly szép ez a város, vigyázzunk magunk is rá!

Sok levéltetű jelent meg még olyan növényeken is, amelyeket eddig nem támadott. Legyünk egy pár napig türelemmel, hogy kis segítő társaink megtalálják ezeket a fertőzött hajtásokat. A katicabogarak, fátyolkák és kis énekes madaraink, sőt még az ivadékgondozó darazsak is rengeteg kártevőtől szabadítanak meg minket.

Adjunk egy kis időt a természetnek, megéri!

Madáretető- és odúkészítő-versenyt indítunk ovisoknak, iskolásoknak, alsó, felsőtagozatnak. A Hagyomány Őrző Gazda és Kertbarátkőr, a Gyulai Gazda és Polgári egyesület, valamint a Wenckheim Krisztina közalapítvány szervezésében szeretnénk a fiatalokat bevonni a természet csodájába.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)