Sok benne a mangán, magnézium, K-, C-, B2-vitamin, és a brokkolihoz, káposztához hasonlóan kénalapú vegyületeket is tartalmaz. Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy megakadályozzák a rákos betegségek kialakulását. Régen gyógyászati célokra is használták. Elsősorban szélhajtóként alkalmazták, de ajánlott vérnyomás problémával és vérszegénységgel küzdőknek is.
Sertéscomb kapribogyó mártással
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék
- 3 dl húsalaplé
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyem zöld
- ízlés szerint só
A hús szeleteket kiklopfoljuk, széleit kissé bevagdaljuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk. Ezután félretesszük. A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a kapribogyót és a fűszerkeveréket, majd kissé átsütjük. Ezután az egészet felöntjük az alaplével. Ebbe visszatesszük a húsokat, amit puhára főzünk. A lisztet simára keverjük a tejszínnel és behabarjuk vele a mártásnak valót, végül összeforraljuk. Az kész ételt petrezselymes burgonyával tálaljuk.
- Energia: 1839 kcal
- Fehérje: 132,4 g
- Zsír: 128,2 g
- Szénhidrát: 26,2 g
Egészségükre!