Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tavaszi öntözés aranyat ér

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2024. április 07. 13:00
Tavaszi öntözés aranyat ér
Pomázi Ferenc kertész rovata

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Ezután a szép virágos húsvéti ünnepek után a kertünkben is ünnep lehet, amennyiben az eddig elvetett magvak szépen kikeltek, vagy a hagymák is megmutatták a sorukat.

A gyümölcsfáinkkal ebben a meleg szeles időben nincs különösebb tennivaló, de azért legyünk éberek. Aki az elmúlt hetekben oltott, annak javaslom, hogy az oltott fákat pár vödör vízzel öntözze be a biztosabb eredés érdekében.

A csapadék igen kevés a tavaszi indításhoz, ezért pótolni kell a jobb terméskötődés eléréséért. A diónál, mogyorónál és a mandulánál kimondottan fontos a virágzáskori megfelelő vízellátás. Az ilyen gyümölcsfák alá tett növényi részek, fűnyesedék igen hasznos lehet, mert visszatartja a nedvességet a talajban, illetve a korhadmánnyal természetes tápanyag-visszapótlást nyújt a növényeinknek.

Még mindig ültethetünk gyümölcsfákat és bogyós gyümölcsűeket, amíg a készlet rendelkezésre áll a faiskolában. Érdemesebb most ültetni, mert az őszi ültetés ugyan jobb, de nyerünk fél évet, ha nem várakozunk.

A beteleltetett szobanövényeinket lassan igény szerint át kell ültetni. A tavaszi talajfrissítés a legjobb, mert nyáron szépen be tud gyökeresedni a cserepébe, és a telet már könnyebben vészeli át. Az új földbe érdemes negyedrésznyi trágyagranulátumot keverni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)