Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kitüntették Perlaki Attilát a magyar kultúra napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI/GYH • HÍREK • 2024. január 23. 14:30
Kitüntették Perlaki Attilát a magyar kultúra napján
Gulyás Gergely adott át díjakat Békéscsabán

Kitüntették Perlaki Attilát a magyar kultúra napján január 22-én Békéscsabán, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adott át díjakat – derül ki az MTI beszámolójából.

Ünnepi beszédében a tárcavezető úgy fogalmazott, azokat ünneplik, akik létrehozták és fenntartják a kultúrát; azokat a közösségeket, amelyek „szárnyakat építettek a magyar kultúra épületéhez”. Ünnepelni jöttek azt a köteléket, amely minden egykor és ma élő magyart összeköt a nagyvilágban; és ünnepelni az összes művészeti ágat.

Gulyás Gergely a Jókai Színházban adta át a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetéseket Fekete Péternek, a teátrum 2008 és 2015 közti igazgatójának, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatójának és Perlaki Attilának, a Békéscsabai Bartók Béla Vegyes Kar karnagyának.

Perlaki Attiláról szólva kiemelte, hogy az 1976-ban elkezdett utat folytatja csaknem 20 éve karvezetőként, ennek révén egy amatőr együttesből mára ötventagú, nemzetközi színtéren is sikeres, minősített fesztiválkórus, „a békéscsabai értéktár ékköve” nőtt ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)