Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is keresik a legjobb pálinkás bonbonokat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. január 05. 09:49
Idén is keresik a legjobb pálinkás bonbonokat Gyulán
Második alkalommal hirdetik meg az Év Pálinkás Bonbonja versenyt

Február 1-jétől várják a nevezéseket az Év Pálinkás Bonbonja 2024 versenyre, melyet a Gyulai Pálinkafesztivál keretében, a Magyar Cukrász Ipartestület védnökségével rendeznek meg – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Közleményükben azt írták, a verseny célja, hogy népszerűsítsék a hungarikumnak számító magyar pálinka és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeit; továbbá előmozdítsák az együttműködést a szakma és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek között.

A megmérettetésre magyarországi és határon túli kézművescsokoládé-műhelyek, cukrászüzemek, vendéglátóhelyi cukrászok, séfek és egyéb édesipari termékeket előállítók jelentkezhetnek a gyulaipalinkafesztival.hu oldalon.

Nevezni április 12-ig lehet négy kategóriában, krémtöltelékes kézműves bonbonokkal, birspálinkával készült édességekkel, cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentesen, valamint IR-barát és vegán módon készült kézműves pálinkás termékekkel, továbbá oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbonokkal. A versenyen induló vállalkozások a termékek előállításához kizárólag kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatják fel.

A beküldött termékeket cukrászmesterekből, csokoládémesterekből, édesipari és pálinkás szakemberekből álló zsűri értékeli a nemzetközi versenyeken is alkalmazott szempontok alapján; a megjelenést, a szerkezeti felépítést, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást is pontozzák majd.

Az eredményeket a XXIV. Gyulai Pálinkafesztiválon hirdetik ki május 18-án. A legjobb termékek arany, ezüst és bronz minősítést kapnak, emellett megválasztják a legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbont, a legjobb birspálinkás bonbont, a legjobb „mindenmentes” kézműves pálinkás bonbont, a legjobb oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbont és az év pálinkás bonbonját.

A közleményben emlékeztetnek: Magyarország első pálinkásbonbon-versenyét tavaly rendezték meg először két kategóriában.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)