Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kitüntették Tövisháti Józsefet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. december 18. 15:18
Kitüntették Tövisháti Józsefet
Megyei Kosárlabdasportért emlékérmet vehetett át 

Fotó: Békés Vármegyei Kosárlabda Szövetség

A Békés vármegyei kosárlabdasportágban több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Megyei Kosárlabdasportért emlékéremmel tüntette ki Tövisháti Józsefet a napokban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) – tájékoztatta lapunkat a Békés Vármegyei Kosárlabda Szövetség.  

A kosaras körökben csak „Tüsiként” vagy „Józsi bácsiként” ismert tréner 1973-ban kezdte kosárlabdaedzői pályafutását. Kezdetben az Erkel-gimnáziumban tartott szakköröket lányoknak és fiúknak, később a Gyulai Sport Egyesület férfi, majd női szakágát is irányította. 1996-tól 2015-ig a Gyulai Color Kosárlabda Egyesület felnőtt férfi csapatának a vezetőedzője, 2013-tól a 2018/2019-es tanév végéig a Gyulasport Nonprofit Kft. utánpótlásért felelős szakmai vezetője volt.  

Az ő regnálása alatt élte a helyi kosárlabdázás a fénykorát: a Color gárdája 2002-ben, 2005-ben és 2006-ban is az NB II.-es felnőtt-tabella harmadik helyén végzett, és az utánpótláscsapatok is szép eredményeket értek el. A gyulai kosárlabdázó és edző több mint 46 évig vitte a vállán a sportágat Gyulán. Edzéseket tartott több korosztálynak, edzőmeccseket szervezett, buszt rendelt, elintéztette a sportorvosi igazolásokat, volt, hogy a saját pénzét tette bele a versenyeztetésbe. Örökre emlékezetesek maradnak az edzőtáborok, csapatösszetartások is, amelyek a kemény edzések ellenére mindig élményszámban mentek – emelték ki a laudációban. 

Tövisháti József az arcképét ábrázoló, dombornyomott emlékplakettet egészségi állapota miatt nem tudta Budapesten, ünnepélyes keretek között átvenni, így otthonában a vármegyei szövetség elnökétől és ügyvezetőjétől, Erdei Ferenctől és Szűcs Gábortól kapta azt meg.

Fotó: Békés Vármegyei Kosárlabda Szövetség

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)