Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ezentúl tábla is jelzi: az Erkel-gimnázium a szegedi egyetem kiemelt partnere

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 29. 13:11
Ezentúl tábla is jelzi: az Erkel-gimnázium a szegedi egyetem kiemelt partnere
Az együttműködés keretében több programot szerveztek már közösen

A táblát Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója és Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese leplezte le

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium falán a Szegedi Tudományegyetemmel való kiemelt partneri viszonyt jelző táblát szeptember 29-én.

Zámori Ida, a gimnázium igazgatója köszöntőjében felidézte: az iskola 2022-ben újította meg 30 éves együttműködését a szegedi egyetemmel, amely, mint mondta, mindig is perspektívát jelentett az erkeles diákok számára.

A tavaly kötött megállapodás alapján témanapokat, workshopokat, egyetemlátogatást szerveztek a felsőoktatási intézménnyel közösen, és idén júniusban útjára indították az Egyetem-tér-Gyula című, tudománynépszerűsítő rendezvénysorozatot is, amelyre több száz középiskolás érkezett a régióból és a határon túlról. A programok megvalósításában a Gyulai Tankerületi Központ és Gyula városa is szerepet vállalt – ismertette.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Zakar Péter, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese hangsúlyozta: a felsőoktatási intézménynek és a gimnáziumnak is létérdeke az együttműködés. Hozzátette: a megállapodás révén a középiskola fel tudja készíteni diákjait az egyetemi életre.   

Teleki-Szávai Krisztina, a gimnáziumot fenntartó Gyulai Tankerületi Központ igazgatója kifejtette: a versenyképes tudás és a minőségi oktatás a társadalmi, gazdasági fejlődés alappillérei, ennek a gondolatnak a jegyében jött létre az intézmények közötti megállapodás.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az igazgató örömét fejezte ki, hogy az együttműködéshez kapcsolódó szakmai kezdeményezésekben a gyulai munkaerőpiaci szereplők is aktív szerepet vállaltak. A megállapodás nem titkolt célja az egyetemi tanulmányaikat befejező gyulai, Békés vármegyei fiatalok helyben maradásának előmozdítása – fűzte hozzá.

A tábla leleplezése után Molnár Gyöngyvér, az Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének vezetője tartott előadást Mesterséges intelligencia az oktatásban: lehetőségek, kérdések és megoldások címmel. Többek között arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia, megfelelő alkalmazás mellett, hozzájárulhat a személyre szabottabb tanulási, értékelési környezetek kialakításához, a tanulás és az oktatás hatékonyságának növeléséhez.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)