Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ifjúsági Európa-bajnok a gyulaiakkal felálló modellező válogatott

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. augusztus 16. 15:00
Ifjúsági Európa-bajnok a gyulaiakkal felálló modellező válogatott
Guti Réka egyéniben is az élen végzett a kontinenstornán

A magyar küldöttség 

Fotó: Dobos István Modellező Klub 

A Dobos István Modellező Klub szabadon repülő szakágának versenyzői a Franciaországban zajló felnőttvilágbajnokságon és az ifjúsági Európa-bajnokságon is részt vettek. A gyulai modellezőkkel felálló felnőttegyüttes 10. helyen zárta a világbajnokságot, az ifjúsági keret pedig Európa-bajnok lett. 

A franciaországi világkupa-fordulón Guti Réka a 38. helyen végzett, Guti József pedig a 60. helyen zárta a versenyt. A fürdővárosi modellezők ezután a világ- és Európa-bajnoki verseny mezőnyében reptettek. Az F1A felnőtt-világbajnokságon Guti Réka a 115 fős mezőnyben a 75. helyezést érte el. A Csikár Imre, Krasznai Dávid, Nagy Csaba és Guti Réka alkotta magyar válogatott 39 ország csapata közül a 10. lett.  

Az ifjúsági Európa-bajnokságon ennél is jobb eredményeket értek el a gyulai versenyzők, Guti Réka bekerült a döntőbe, ahol az 5. helyet szerezte meg, amivel a női mezőnyben egyéni Európa-bajnok lett. Szőke Kinga a 12. helyen fejezte be a tornát, ami a női mezőny ezüstérmét jelentette. A gyulai eredményeknek is köszönhetően a  Csikár Imre (egyéni 1. hely), Rémai Jonatán (27. hely), Szőke Kinga és Guti Réka felállású magyar csapat aranyérmet szerzett a kontinenstornán.

A magyar ifjúsági csapat

Fotó: Dobos István Modellező Klub 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)