Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fényes érmek a modellező Európa-bajnokságról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. július 24. 13:50
Fényes érmek a modellező Európa-bajnokságról
A Dobos István Modellező Klub sportolói a csapatverseny aranyérmes helyén végeztek

A kontinens legjobb modellezői gyűltek össze július 14. és 20. között a bulgáriai Pazardhzik városában. Az F2-es kategóriában versenyző mezőnyben a gyulai Dobos István Modellező Klub két versenyzője, Elekes Imre és Csoma György is megmérettette magát.

Elekes iMRE ÉS BAJNOKI GÉPE

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A fürdővárosi versenyzők nagy reményekkel vágtak neki a kontinensviadalnak, hiszen igencsak bíztak saját készítésű modelljeik sebességében. A pilóták az F2-es, vagyis a huzalirányítású körrepülők versenyének sebességi kategóriájában indították gépeiket.

Elekes Imre lapunknak elmondta, hogy a versenyen viszonylag kellemes időjárás fogadta a modellezőket, a száraz levegő kedvezett a motorok teljesítményének. A gyulai versenyző kiemelte, hogy egy jó versenyhez sok adatot szükséges tudniuk, így a pilótáknak a levegő páratartalmát, a szélerősséget és a légnyomást is ismerniük kell.

– A négy startból álló versenyből az került ki győztesen, aki jobban eltalálta az apró igazításokat – ismertette Elekes Imre.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A fürdővárosi versenyzők kiválóan repítették gépeiket. Elekes Imre egyéniben az ezüstéremig jutott, ehhez 302,8 km/h sebességet ért el, amely egyéni legjobbja is egyben. A Csoma György, Elekes Imre és a pécsi Szvacsek Ferenc alkotta csapat a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A magyar egység 998,6-es eredménnyel zárt az élen, amellyel megelőzte a favoritnak számító olasz hármast. A dobogó harmadik fokára az orosz „válogatott” léphetett fel.

A háromtagú magyar gárda felkészülését a gyulai egyesület elnöke, Mult József segítette, aki a modellek motorjainak „tuningolásáért” felelt.

A Dobos István Modellező Klub tagjainak sikere azért is megsüvegelendő, mert a motoron kívül minden alkatrészt saját maguk készítenek el a közösség által a 60-as évek óta birtokolt Béke sugárúti „boszorkánykonyhában”.

GYULAI HÍRLAP • 2019. július 24. 13:50
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)