Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai modellezők a világbajnokság csúcsán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. augusztus 06. 14:00
Gyulai modellezők a világbajnokság csúcsán
Szőke Kinga és Guti Réka csapataranyat nyert a bolgár korosztályos viadalon

szőke kinga és guti réka

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A bolgár Pordin adott otthont az FAI F1ABP korosztályos modellező-világbajnokság küzdelmeinek július 25-30. között. A magyar válogatott, két gyulai tagjával a fedélzeten léphetett a dobogó legfelső fokára.

Ahogy azt Szőke Kinga és Guti Réka, a Dobos István Modellező Klub két tagja elmondta, a világbajnokságra 14 ország, több mint negyven versenyzője adta be nevezését. A versenyzőket igencsak próbára tette a nagy meleg, ám a gyulai kettős így is komoly eredményeket ért el. 

Szőke Kinga egyéniben a 9. helyre modellezte magát, a női mezőnyben pedig a dobogó harmadik fokáéra állhatott. Guti Réka az egyéni teljesítménye a 16. pozícióra olt elég, amellyel a női mezőny 5. helyén végzett. A fürdővárosi versenyzők az egyéni eredmények mellett, csapatban is rajthoz álltak, kiváló teljesítményükkel pedig hozzátettek ahhoz, hogy a magyar válogatott aranyérmet a dobogó legfelső fokára állhatott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Guti Réka kiemelte, a versenyszezon nem ért még véget, hiszen két hét múlva a felnőtt modellező-világbajnokságon is elindul a magyar csapat tagjaként, ahol még két gyulai versenyző is képviselteti magát. Szőke Kinga hozzátette: mindketten gőze erővel készülnek arra, hogy a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságon is a legjobbak között végezzen a magyar válogatott.

GYULAI HÍRLAP • 2022. augusztus 05. 15:27
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)