Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Görgényi Ernő és Kovács József tiltakozó levelet írt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. július 10. 12:22
Görgényi Ernő és Kovács József tiltakozó levelet írt
Azt kérték, a MÁV biztosítson nyáron klimatizált, IC-minőségű kocsikat a Békés InterCity-járatokhoz

Tiltakozunk az ellen, hogy a MÁV a nyári hónapokban nem biztosít klimatizált, IC-minőségű kocsikat a Békés InterCity-járatokhoz – írta Görgényi Ernő polgármester hivatalos közösségi oldalán.

Mint kifejtette, több lakossági panaszt kaptak arról, hogy a Békéscsaba és Budapest közötti Békés IC-vonatok nyáron rendszeresen klimatizált IC-kocsi nélkül közlekednek. Így éppen a legmelegebb hónapokban nincs klimatizált IC-minőségű kocsi a Budapest–Békéscsaba-vonalon.

„Ez önmagában is elfogadhatatlan, de mélységesen felháborító az az indok, hogy nyáron a klimatizált IC-kocsikat átirányítják a balatoni IC-forgalomba, ezért kénytelenek a Békés vármegyei emberek ócska vonatkocsikban utazni. Ez olyan, mintha a MÁV a Békés vármegyei utasokat, illetve a Békés vármegyébe utazó embereket másodrendű állampolgárnak tekintené” – fogalmazott.

Hozzátette: remélik, hogy ez nem így van, „mert az tűrhetetlen lenne”.

A polgármester Kovács József országgyűlési képviselővel együtt tiltakozó levelet írt az ügyben Lázár János építési és közlekedési miniszternek és a MÁV vezérigazgatójának. Ebben haladéktalan intézkedést kértek annak érdekében, hogy a MÁV a Budapest–Békéscsaba között közlekedő Békés IC számára is biztosítson klimatizált, IC-minőségű vasúti kocsikat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)