Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Palackozott vizet osztanak Gyula belvárosában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. június 19. 17:06
Palackozott vizet osztanak Gyula belvárosában
Kutaknál is enyhíthetjük szomjunkat

Palackozott vizet osztanak a gyulai önkormányzat és a helyi egészségfejlesztési iroda munkatársai szerdán, csütörtökön és pénteken 10 és 14 óra között a Kossuth téri Szentháromság-kápolnánál és a Harruckern téren – közölte Görgényi Ernő polgármester hivatalos közösségi oldalán.

Posztjában felhívta rá a figyelmet, hogy az országos tiszti főorvos harmadfokú hőségriasztást rendelt el szerdától szombat éjfélig az ország egész területére. A rendkívüli időjárási körülmények között különösen fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitelére – mutatott rá.

Mint ismertette, Gyulán négy ivókút, négy középmély fúrású (artézi) kút, további 50 ejektoros kút biztosít nyílt ivóvízvételi lehetőséget a lakosság számára. Ivókút a Kossuth téren, a Petőfi téren, a Szent Miklós parkban és a Szent László utcában található. Artézi kút az Almássy Kálmánné téren, a Part utcán, a Szőlőskert utcán, valamint a József Attila téren elérhető. Az ejektoros kutak közül 40 Gyulán, öt Városerdőn, négy Dénesmajorban, egy Szentbenedeken található.

A hősokk enyhítésére három párakaput is üzembe helyeztek a Gyulai Közüzemi NKft. munkatársai: a Kossuth téren a kerékpárúton és a postánál, valamint az Október 23. téren. Emellett Szent Miklós parkban található, a város vízrajzát megjelenítő térplasztika is párásító funkcióval enyhíti a hőségérzetet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)