Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán készül a Nemzeti Színház függönyének egy darabja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. június 14. 10:00
Gyulán készül a Nemzeti Színház függönyének egy darabja
Már évek óta készítik a hatalmas alkotást

Képünkön (balról jobbra): Farkasné Kun Anikó és Mecséri Cecília

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulán hímzik a Nemzeti Színház hosszú ideje készülő függönyének egyik darabját. A hatalmas textil végül egy életfamotívummal gazdagodik, ám ahhoz még jó néhány hónapnak el kell telnie a gyulai szakember szerint.  

Farkasné Kun Anikótól megtudtuk, a színház nagyszínpadának készülő függönye 160 négyzetméteres, így az ötletgazdák úgy döntöttek, hogy több szakembernek adják ki a munkát. 

– Ez a hatalmas darab csíkokra van osztva, egy csík van nálam. Mecséri Cecília hímzővel 60-szor 80 centis paneleket hímzünk, lényegében egy életfamotívumot, annak is a lombkoronája jutott nekünk – emelte ki a gyulai kézműves. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– A megbízóink Zalától Erdélyig mintegy 50 hímzőt gyűjtöttek össze, akik hónapokig dolgoznak egy-egy darabon – folytatta. 

Farkasné Kun Anikó azt is kiemelte: a projektet Kustán Melinda textiltervező iparművész jegyzi, neki köszönhető a motívum terve.

– Egy panel elkészítése nagyjából két hónap. A projekt már korábban elkezdődött, közel két éve fut, most jutott el hozzám – mondta el, hozzátéve, hogy őt magát ajánlások alapján találták meg a megbízói. 

Farkasné Kun Anikó kézi és gépi hímző a Békés Vármegyei Népművészeti Egyesület tagja, valamint a Boglárka hímzőklub vezetője. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)