Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erkel Ferencre emlékeztek a Fiumei úti sírkertben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. június 11. 09:30
Erkel Ferencre emlékeztek a Fiumei úti sírkertben
Halálának 130. évfordulóján

Erkel Ferencre emlékeztek a Fiumei úti sírkertben.

Fotó: facebook.com/konyaistvanalpolgarmester

Erkel Ferencre emlékeztek június 10-én, szombaton a Fiumei úti sírkertben.

Erkel Ferenc közelmúltban felújított sírjánál halálának 130. évfordulójára emlékezve szerveztünk koszorúzási ünnepséget Gyula és Budakeszi városok delegációjával, a Budapesti Filharmóniai Társasággal, zenei társszervezeteink és természetesen tagságunk részvételével – mondta el lapunknak Somogyváry Ákos, az Erkel Ferenc Társaság elnöke.

A nemzet zeneszerzőjéről Batta András emlékezett meg a Fiumei úti sírkertben. Az eseményen a Budapesti Filharmóniai Társaság muzsikusai működtek közre.

Batta András és Somogyváry Ákos

Fotó: facebook.com/konyaistvanalpolgarmester

„Városunk nagy szülöttére, Himnuszunk megzenésítőjére, a magyar opera megteremtőjére, Erkel Ferencre emlékeztünk ma délelőtt a Fiumei úti sírkertben, halálának 130. évfordulója alkalmából” – írta közösségi oldalán Kónya István alpolgármester, a gyulai delegáció vezetője. Mint írta, Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza igazgatója emlékbeszédében külön kiemelte a szülőváros szerepét a zeneköltő életében. „Hazám, hazám, te mindenem” – olvasható azon a koszorún, melyet Kiss Tamásné tanácsnok asszonnyal helyeztünk el Erkel sírjánál.

Gyuláról az Erkel Ferenc gimnázium nevében Zámori Ida igazgató és Kovács Ilona tanárnő, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. részéről Szappanos Gábor történész, az Erkel Ferenc Társaság nevében pedig Dézsi János alelnök, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója koszorúzott Erkel Ferenc sírjánál.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)