Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szobanövényeink

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. május 07. 13:00
Szobanövényeink
Pomázi Ferenc kertész tanácsai

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A szobanövényeinknek is kitavaszodott, ilyenkor már érdemes átültetni őket. Nem muszáj ezt minden évben megtennünk, főleg az öregebb egyedeknél. A fiatalok hamarabb kinövik a tartóedényüket, így őket nyilván gyakrabban kell átültetni.

A virágföldbe keverjünk szerves trágyát is, mert így elevenebbek lesznek növényeink, és a földjüket is lassabban élik ki. Akár negyedrésznyi érett trágya is lehet a keverékben.

Az ültetés után érdemes a cserépre ráírni az ültetés dátumát, mert az idő múlásával bizonytalanná válik, hogy mikor is ültettük át legutóbb a növényt.

A leanderek, daturák, citrusfélék is kitehetők már a szabadba. Fontos, hogy a termő citromok, narancsok és mandarinok elegendő földmennyiségbe legyenek beültetve. Ez az egyenletes vízellátás miatt is fontos. Virágzáskor nagyon igényesek a megfelelő tápanyagmennyiségre és az öntözés egyenletességére.

Az egynyári virágokat is kiültethetjük, mert nem valószínű, hogy lesz olyan időjárás, amely tönkretenné őket.

A zöldségeskertünket is teljessé tehetjük Szent György-nap után, mindent kiültethetünk, elvethetünk.

Az őszibarackon megjelent a levélfodrosodás. A permetezés nélkülözhetetlen, mert nagyon legyengülhetnek a fáink, ami még a jövő évi termést is kockáztatja. Természetesen a szilvát és a kajszit is fertőzi ez a betegség, csak a tünetek nem látszanak ilyen látványosan.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)