Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az év levéltári kiadványai közé került az Anno Gyula kötet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. április 20. 14:30
Az év levéltári kiadványai közé került az Anno Gyula kötet
A Gyulai Hírlapban megjelent, levéltárosok által írt cikkeket tartalmazó könyv a 3. legjobb ismeretterjesztő kiadvány

Sáfár Gyula levéltár-igazgató a díjátadón 

Fotó: Tálas Róbert 

A 2022-es év levéltári kiadványai közé került az MNL Békés Vármegyei Levéltárának Anno Gyula című könyve, amelyben a Gyulai Hírlapban 2010 és 2012 között megjelent, levéltárosok által írt cikkek olvashatók.

Sáfár Gyula levéltár-igazgató lapunknak elmondta: az Erdész Ádám nyugalmazott levéltár-igazgató és Héjja Julianna Erika által szerkesztett könyv az ismeretterjesztő kiadványok között lett a harmadik a Magyar Levéltárosok Egyesületének pályázatán.

A helyezéssel járó díjat az igazgató Kenyeres Istvántól, a Magyar Levéltárosok Egyesületének elnökétől vette át hétfőn Budapest Fővárosi Levéltárában.

Az igazgató emlékeztetett: a Békés vármegyei levéltár több munkája ért már el helyezést a pályázaton. Az EÁrchívum – Tanulmányok Erdész Ádám hatvanadik születésnapja tiszteletére című kiadványt a 2017-es pályázaton a harmadik legjobbnak választották a monográfiák, tanulmánykötetek között. Az Erdész Ádám szerkesztette Körök, egyletek – A civil társadalom története a dualizmus kori Békés megyében című kiadvány a 2018-as pályázaton második lett, a Márki Sándor naplói I. 1873–1892. című könyve pedig első helyen végzett a 2015-ben megjelent forráskiadványok között. A gyulai zsidó temető Kereskényiné Cseh Edit által készített adatbázisa ugyancsak a 2015-ös pályázaton ért el második helyezést a levéltári adatbázisok kategóriájában.

Sáfár Gyula kérdésünkre arról is beszámolt, hogy a karácsony előtt megjelent Anno Gyula népszerűségét mutatja, hogy már el is fogyott.

Az igazgatótól azt is megtudtuk, terveik között szerepel a Márki Sándor naplói IV. című kötet megjelentése.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)